onsdag 13. mars 2024

"Bestosaurus" av David Walliams

Bestosaurus
David Walliams
Illustrert av Adam Stower 
Barnebok, 3-6 år
30 sider
Oversatt av Sverre Knudsen
Aschehoug
2024

Med sine elleville og hysterisk morsomme bøker har David Walliams tatt barna med storm. Men som alltid: Ingenting er ordentlig morsomt hvis det ikke ligger en kime av alvor bak.

David Walliams debuterte som forfatter i 2008 med "The Boy in the Dress". Siden har han toppet bestselgerlistene i Storbritannia og i store deler av resten av verden. Han er flere ganger nominert til Roald Dahl Funny Prize, og bøkene hans er oversatt til 38 språk.

David Walliams er tilbake med nok et sprøtt eventyr som vil få både barn og voksne til å le høyt.

Dette er historien om gutten Stein som aldri vil legge seg, særlig ikke når han er på overnattingsbesøk hos bestemor.

Når han skal prøve å sove om kvelden, våkner han opp til rungende støy.

Stein lister seg nedover trappene hjemme hos bestemor og åpner døren til stuen.

Bestemor har fest. Men hun har blitt til en dinosaur; en BESTOSAURUS. Det er Dinodisco, og hun har invitert alle vennene sine. Nå står Bestosaurus bak platespillerne og spiller fengende låter. Hun er en ekte Discosaurus!

Når Bestosaurus får øye på barnebarnet sitt, stopper hun musikken og ber han om å legge seg igjen. Stein nekter, han vil nemlig være oppe hele natten og danse, selv om han føler seg mer enn litt trøtt.

Men så dukker TYRANNOSAURUS REX opp...

"Bestosaurus" er en helt fantastisk bok, skrevet av en forfatter som har en helt spesiell evne til å skape sære, elskelige karakterer.

Dette er en hysterisk morsom tullefortelling, som samtidig er hjertevarm og forteller en veldig fin historie om at noen kan være ganske så annerledes enn det de i utgangspunktet ser ut til. Det er en oppløftende historie om en gutt og hans bestemor, hvis forhold tar en overraskende vending.

Boken er både morsom og informativ. Historien er full av underforstått humor, slik at voksne også kan få flere gode latterkuler underveis. 

Bestosaurus er katalysatoren for de store endringene hos alle de hun kommer i kontakt med, fordi hjertet hennes er så stort. Historien er en oppdagelsesreise, fylt med viktige ting som håp og nestekjærlighet.

Walliams' språk er enkelt, derfor egner boken seg godt til høytlesning. 

"Bestosaurus" er krydret med Adam Stower sine fantastiske illustrasjoner. Illustrasjonene tilfører et eget lag med humor til historiens mange rare problemer.

David Walliams og Adam Stower er rett og slett en dynamisk duo, som skapt for å underholde. 

Jeg kan ikke annet enn å gi boken rosende superlativer. Den forteller en historie som du kommer til å huske og vil dele med andre, og den passer å lese med barn fra ca. 3 år og oppover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar