mandag 23. februar 2015

"New York - hemmeligheter" av Emma Chase

New York - hemmeligheter
Emma Chase
Roman
238 sider
Oversatt av Embla Skjong Bjørnerem
Bastion forlag
2015

Emma Chase fikk sin litterære debut med boken "New York - bekjennelser" som har ligget på New York Times og USA Todays bestselgerlister.
I Norge gikk boken rett inn på bestselgerlisten etter kun én uke i salg. "New York - hemmeligheter" er bok nummer to i den populære serien.
Emma Chase er bosatt i en liten by i New Jersey, USA med mann og barn.

"New York - hemmeligheter" er en frisk, morsom og ikke minst en følelsesmessig oppfølger til "New York - bekjennelser". Dessuten er boken en fortsettelse i historien om Drew (Drew Evans) og Kates (Katherine Brooks) kjærlighetsforhold.

Historien finner sted to år etter "New York - bekjennelser", og sees denne gangen fra Kates perspektiv.

Kate og Drew har siden sist fortsatt å date med hverandre. Men en misforståelse dem i mellom fører til at Kate drar tilbake til hjembyen Greenville. Denne misforståelsen, holdt for øvrig (i mer eller mindre grad) meg på stolkanten igjennom det meste av boken.

I Greenville treffer hun (selvsagt, hadde jeg nær sagt) på eks-kjæresten Billy Warren. Som karakter har han definitivt vokst siden forrige gang vi stiftet bekjentskap med ham. Han viser nå en mer moden side av seg selv, noe som gjør ham mer sympatisk.

Vi får vite mer om Kates fortid og det som har formet henne til å bli den personen hun  i dag er.
Vi får et inngående kjennskap til hennes bakgrunn, det hun frykter, men også det nære vennskapet hun har med Delores og eksen Billy. Vi blir dessuten vitne til at Kate tar noen vanskelige valg.

Alle karakterene fra "New York - bekjennelser" er tilbake i denne boken. Dee Dee og Matthew er nå gift. Og Mackenzie har vokst og fortsetter å være en svært så viktig liten dame i livet deres.
Drews søster Alexandra og hennes ektemann er også tilbake, med sine egne nyheter.
Sammen gjør de ulike karakterene, med Kate og Drew i spissen, dette til en høyst underholdende historie.

Historien er godt fortalt, og den er skrevet med både vittighet og dyktighet.
Den største lærdommen jeg satt igjen med, er hvor viktig kommunikasjon er i et forhold. Og da ikke bare mellom kjærester/ektefeller, men med alle man har et forhold til.

Jeg likte Kate svært godt i den første boken. Hun var besluttsom, hadde god selvtillit, og var en god venninne for de menneskene hun brydde seg om.
Denne gangen får vi se mer av dette, men i tillegg avslører hun en ny side av seg selv. En side som har vært godt gjemt under den normalt feilfrie fasaden, og en side som ikke engang Drew visste at eksisterte.

"New York - hemmeligheter" tar leseren med på en følelsesmessig reise. Kate og Drew er et unikt par, med en unik historie som trenger å bli fortalt.
Jeg liker Kate, og jeg liker Drew. Men jeg liker dem enda bedre sammen.

Nok en gang byr forfatter Emma Chase på humor og underholdning, men denne gangen gir hun også karakterene større dybde og understreker, som tidligere nevnt, at tydelig kommunikasjon er en av nøklene til et vellykket forhold.

Totalt sett er "New York - hemmeligheter" en god bok, med en historie som både er interessant, intens, sexy og utfordrende.

Min anmeldelse av "New York - bekjennelser":
http://heartartpaintingandlyrics.blogspot.no/2014/05/new-york-bekjennelser-av-emma-chase.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar