søndag 21. juli 2019

"Skrevet i stjernene" av Minnie Darke

Skrevet i stjernene
Minnie Darke
Roman
416 sider
Oversatt av Eva Ulven, MNO
Gyldendal Norsk Forlag
2019

Minnie Darke er pseudonymet den litterære forfatteren Danielle Wood bruker når hun skriver underholdningslitteratur. Minnie er født i Tvillingene, har to britiske kjempekaniner og en terrier og er uhyre dyktig i Scrabble. Hun bor på Tasmania i Australia.

Iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning.

"Skrevet i stjernene" er en bok man ikke kan la være å elske. Velskrevet, humoristisk, rørende og engasjerende. Og svært vanskelig å legge fra seg, når man først har kommet i gang med den.

Når Justine Carmichael (journalist og skeptisk Skytte) støter på barndomskjæresten Nicholas (Nick) Jordan (aspirerende skuespiller og Vannmann) etter ikke å ha sett hverandre på mer enn tolv år, blir hun svært glad for å se ham igjen.

Mens de gjenopptar kontakten, forteller Nick at han er en ivrig horoskopleser som tar beslutninger basert på astrologi, nærmere bestemt horoskopet i magasinet Alexandria Park Star, der Justine jobber som redaksjonssekretær. Til å begynne med synes Justine at dette er litt artig, selv om hun ikke deler hans fascinasjon for astrologi. Men etter hvert som dagene går og Nick ikke ringer henne, bestemmer Justine seg for å bruke det han har fortalt til sin fordel. Hun begynner å finjustere magasinets månedlige horoskop for vannmannen, for å åpne opp Nicks hjerte på vidt gap. Men Nick er ikke den eneste vannmannen som bruker dette horoskopet for å veilede sine beslutninger...

Noen ganger trenger vi litt lys og positivitet i våre liv. I så henseende spiller bøker som "Skrevet i stjernene" en viktig rolle.

Denne boken er nemlig en perle, og jeg hadde ikke lest mange sider før jeg var helt oppslukt av historien.

Minnie Darke har et bra grep om sine karakterer, og hun skriver med en humoristisk penn.

Historien som fortelles er gjennomtenkt og god underholdning.

Minnie Darke tegner et fint og lojalt portrett av sine hovedpersoner. Hun har en utmerket og raffinert tilnærming til karakterene, og er i stand til å formidle både intense følelser og ulike følelsesmessige reaksjoner.

Historien fortelles for det meste fra Justines perspektiv, og den følger henne i omtrentlig et år (via hvert av årets stjernetegn).

Vi følger den vinnende og underholdende kjærlighetshistorien til Justine og Nick, men samtidig følger vi de fargerike livene til en broket samling av individer som på ulike vis påvirkes av Justines kjærlighetsplan.

Justine og Nick, er begge tiltalende karakterer, og jeg likte det faktumet at disse to definitivt var bestemt for hverandre.

Jeg ble godt underholdt av historien, som jeg leste stort sett i et strekk. Fortellingen flyter lett, og selv om det her er snakk om en kjærlighetshistorie, tyr ikke Darke til klisjéene, men gir historien en interessant brodd.

Men det som gjør "Skrevet i stjernene" litt mer interessant enn gjennomsnittlig, er kapitlenes "månens horn"-seksjon, hvor vi som lesere får innsikt i de livene som berøres av Justines innblanding.

Dessuten likte jeg historiens struktur, hvor kapitlene fulgte det astrologiske året, og begynte og avsluttet med Vannmannen.

Astrologien fungerer for øvrig som en slags rød tråd i denne boken, men du trenger ikke å ha noe forhold til den eller tro på den for å like romanen.

"Skrevet i stjernene" er god underholdning, og den skal heller ikke tas for mer. Men som underholdning fungerer boken aldeles fremragende.

Likevel er dette en roman som bør ha bred appell, og jeg er sikker på at lesere i alle aldre eller med ulike sjangerpreferanser vil få utbytte av å lese den.

"Skrevet i stjernene" egner seg godt til ferielesing. Den setter kanskje ingen dype spor i hukommelsen, men jeg kan varmt anbefale den.

Minnie Darkes har så absolutt en engasjerende skrivestil, og jeg ser frem til å lese flere bøker av henne.

NB. "Skrevet i stjernene" lanseres 02.08.19.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar