søndag 28. mai 2017

"Ensomme hjerter og hjemløse hunder" av Lucy Dillon

Ensomme hjerter og hjemløse hunder
Lucy Dillon
Roman
414 sider
Oversatt av Bente Rannveig Hansen
Bazar Forlag
2017

Lucy Dillon vant The Romantic Novel of the Year Award i 2010 for "Ensomme hjerter og hjemløse hunder". Siden har hun befestet sin posisjon som en av Englands bestselgende forfattere av romantiske romaner. Også i Sverige og Tyskland selger bøkene hennes i store opplag, og hun får stadig flere entusiastiske lesere internasjonalt. I 2015 vant hun The Romantic Novelist Association Contemporary Novel of the Year for "One Hundred Pieces of Me", som kommer på norsk våren 2018.

Lucy Dillon er født i Cumbria i England og har arbeidet mange år i bokbransjen. Hun er nå fulltidsforfatter i Herefordshire, der hun går tur med sine to bassets når hun ikke skriver hjertevarme romaner om mennesker og hunder som finner hverandre.

"Ensomme hjerter og hjemløse hunder" er en romantisk og varm historie om alt man kan lære av menneskets beste venn.

Den 39 år gamle Rachel Fielding har en glamorøs PR-jobb i et firma i London, bor i en trendy leilighet over firmaet og har et forhold til den attraktive Oliver. Men på kort tid tar forholdet til Oliver, som for øvrig er gift, slutt, hun sier opp jobben og flytter fra leiligheten. Hun drar til Longhampton, for hun har nettopp fått vite at hun har arvet sin tantes hus på landet, hennes border collie og en kennel full av hjemløse hunder.

Rachel føler seg helt fortapt i sitt nye miljø, helst vil hun bare gråte og sove. Men realitetene gjør seg gjeldende, og hun trekkes inn i aktivitetene der en gruppe med godhjertede mennesker sammen tar vare på de forlatte, mishandlede og hjemløse hundene, og finner nye hjem til dem. Til å hjelpe seg, har hun den unge australske jenta Megan og den robuste og humoristiske veterinæren George. Hun møter etter hvert på Nathalie og Johnny, som prøver å få barn, legen Bill, alenemoren og frisøren Zoe og flere andre. Og det viser seg at det ikke bare er hundene og menneskene som passer godt sammen.

"Ensomme hjerter og hjemløse hunder" er en skikkelig feelgood-roman.

Romanen er velskrevet, og karakterene fremstår som både autentiske og levende.

Omdreiningspunktet er Rachel Fielding. Hun har nylig kommet ut av et langvarig forhold, som også kostet henne jobben og leiligheten. Hun arver et stort hus på landet med tilhørende kennel fra tanten, og drar av sted for å finne ut av hva hun skulle gjøre med dem begge. Hun er så absolutt ikke noe hunde- eller landsby menneske, så utfordringen blir stor. Likevel tar hun den på strak arm og bestemmer seg for å drive kennelen videre i tantens ånd. Til sin store overraskelse oppdager hun at hun blir stadig mer engasjert i de firbente.

I tillegg møter vi den sprudlende kennelbestyreren Megan, veterinæren George, alenemoren Zoe, som ufrivillig blir en valpeeier, det unge barnløse paret, Nathalie og Johnny, som sliter med å bli gravide og sist men ikke minst, de mange frivillige på kennelen som etter beste evne bidrar med å holde hjulene i gang.

Å flytte en storbykvinne ut på landet, for deretter å la henne møte motgang, finne vennskap og kjærlighet, er en velprøvd formel. Likevel er dette en særs leseverdig bok. For Lucy Dillon skriver på et levende og fengende vis, og stapper humor inn i språket slik at det aldri blir kjedelig eller trivielt.

Det skal derimot sies at historien ikke byr på mange overraskelser, men den er velfungerende.

Jeg smilte i hvert fall gjennom store deler av boken, og de svært så sensitive beskrivelsene av hundene og deres situasjoner fikk meg faktisk til å felle en tåre.

Det er dessuten mye kjærlighet i denne romanen, og selv om den er i den litt naive og lyse formen, blir den heldigvis ikke for sukkersøt. Det er også mange herlige forviklinger. Og problematikken som vedrører kampen for å bli gravid, blir beskrevet veldig godt og med stor innlevelse. Dermed er det midt i alt det lette også seriøsitet og moral, og det fungerer veldig bra med denne blandingen.

"Ensomme hjerter og hjemløse hunder" er en svært så hyggelig bok. Her er det ingen mordgåte som skal løses eller noen som sporløst forsvinner. I stedet boken er full av nokså ordinære mennesker med nokså ordinære problemer, vennskap og ensomhet, ufrivillig barnløshet og hva det gjør med et forhold, aleneforeldre, flørt og kjærlighet, for ikke å nevne alle de flotte hundene. Historien som fortelles krever ikke mye ettertanke, og den gir heller ikke noe varig inntrykk, men er til gjengjeld veldig hyggelig, så lenge den varer.

"Ensomme hjerter og hjemløse hunder" er en deilig feelgood roman med masse hjertevarme og humor, som absolutt fortjener å bli lest.

1 kommentar:

 1. Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
  Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
  Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
  Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

  E-post: karnataka.temple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvarSlett