søndag 2. desember 2018

"Min tid 2019" av Björg Thorhallsdottir

Min tid 2019
Björg Thorhallsdottir
Agenda/Almanakk
Størrelse: 16 x 22 cm
Vekt: 240 gram

Björg Thorhallsdottir er en norsk-islandsk kunstner og en av Norges mest populære grafikere. I tillegg er hun en etterspurt foredragsholder og inspirator. Hun ble født i Isafjordur på Island i 1974, men familien flyttet snart til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og Sørøst-Asia. Björg har tiårig kunstutdannelse fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Hun har også utsmykket flere kirker og bygninger. I 2010 åpnet hun galleriet Lykkehaven i Sandvika. Björg beskriver kunstprosjektet slik:

Mitt store kunstprosjekt er å inspirere andre. Jeg lager bilder for å minne menneskene på hvor vakre de er, og hvor heldige vi er som har fått livet i gave.

Da Björg ble enke tretti år gammel og alenemor for to år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen og andre som har mistet noen skulle ha et sted å minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening, og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I tillegg til kunsten har Björg lansert sin egen Cava, Lykkebobler, og Skravlevin, produsert på vingårder i Spania og Italia. Hun har også illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag. I februar 2015 ga Björg ut boken "Veien til lykke" på Schibsted Forlag. Den gikk rett inn på bestselgerlisten, og i 2016 kom boken "Livslykke" ut på Aschehoug forlag. Hun illustrerte også boken «Kunstmagi». I 2017/2018 er hun spaltist i magasinet Tara, og ga ut bøkene "Den perfekte reisen til Island" og "Magisk jul" (Pitch forlag) og "Du er sterkere enn du tror" (Aschehoug) i 2017. Björg er også kjent for underholdningsforedraget "Bobler" som hun har sammen med storesøster Dora Thorhallsdottir.

"Min tid 2019" er en nydelig almanakk med stiv perm, full av inspirerende visdomsord og nydelige illustrasjoner.

En helt fantastisk almanakk, som har blitt uunnværlig i min hverdag. Men dette er ikke bare en almanakk. Det er også en slags dagbok, inspirasjonsbok osv. Alt samlet i en og samme bok.

Dette er en lekker almanakk med et eksklusivt gulltrykk på forsiden. Almanakken måler 16 x 22 cm, så den har en størrelse og et format som gjør det enkelt å skrive på de forskjellige sidene.

"Min tid 2019" har de velkjente linjene under hver dag, hvor man kan notere sine planer for dagen. Men det som gjør denne almanakken annerledes, er at den har et felt, kalt notater, hvor man eksempelvis kan skrive sine personlige drømmer, ønsker og intensjoner eller refleksjoner over uken som gikk.

Jeg er i hvert fall svært begeistret for hele ideen om en multi-almanakk som innehar litt av hvert. Og at den via visdomsordene fokuserer på selvutvikling, i tillegg til planlegging og andre gjøremål. I stedet for å ha flere notatbøker og en almanakk, har man nå alt samlet i denne vakre boken. Det er jo smart!

Hver dag har en hel spalte, så det er en god almanakk for deg som trenger en del plass og hvor en enkelt linje pr. dag ikke er nok. Nederst på hver side er det et felt satt av til notater. Det synes jeg er en god idé, og jeg er sikker på at "Min tid 2019" blir en slags kombinert almanakk og dagbok for meg.

Den er så vakker og enkel. Et lite inspirerende sitat, eller en vakker illustrasjon på nær sagt enhver side. Innbindingen er også vakker og har en flott silkesnor som enkelt lar deg finne ut hvor du er, uten et irriterende bokmerke av papir som bare raser ut. Boken har dessuten en praktisk lomme helt bakerst, og den passer perfekt i vesken din. Beste almanakk jeg noensinne har hatt.

"Min tid 2019" er et "must have". Gi den i gave eller til deg selv. Årets vakreste almanakk!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar