lørdag 13. januar 2024

"Med hjertet som innsats" av Simona Ahrnstedt

Med hjertet som innsats
Simona Ahrnstedt
Roman
384 sider
Oversatt av Benedicta Windt-Val, MNO
Cappelen Damm
2023

Den bestselgende forfatteren Simona Ahrnstedts bøker utgis i 36 land og har i Sverige solgt over 1,1 millioner eksemplarer. Hun er Sveriges mestselgende forfatter innenfor romance-sjangeren.

En dampende fortelling som handler om å senke sin egen guard og våge å se fortiden i øynene.

"Med hjertet som innsats" er tredje bok i triologien "Opposites Attract", hvor alle bøkene er frittstående.

Sam Amini er en vellykket forretningsmann. Han eier og driver hotellkjeden Responsibility.

Som barn kom han til Sverige som flyktning fra Iran. Sam er utadvendt og hyggelig, og han har høy æreskodeks og moral. Den senere tid har han engasjert seg i spørsmål som vedrører innvandrerungdoms fremtid, miljø og menneskers likeverd.

Han blir stadig utsatt for rasistisk trakassering og av folk som vil ødelegge hotellkjeden hans i Sverige. Når Sam får drapstrusler, ansetter han en livvakt som viser seg å være Dessie; hans første og største kjærlighet. For femten år siden var de stormende forelsket i hverandre, men de slo opp under dramatiske omstendigheter. De har ikke klart å glemme hverandre.  

Dessie Dickson jobber for det private sikkerhetsselskapet Lodestar Security i Stockholm. I motsetning til Sam, har hun hatt en privilegert oppvekst. Med sin militære bakgrunn, samt erfaring fra krigssoner over hele verden, skyr hun ingen midler når hun er i aksjon. 

Tiltrekningen mellom dem er fortsatt sterk, og det er ikke enkelt å holde seg til et profesjonelt forhold. Men etter hvert som truslene eskalerer, må Dessie ta et valg. For er det mulig å beskytte noen man har følelser for? Samtidig bærer hun på en dyp hemmelighet – en hemmelighet som truer med å ødelegge livet hennes slik hun kjenner det.

Denne gang spiller de med hjertet som innstas.

Dette er romantikk, drama og fargerik underholdning fra en forfatter som kan sitt håndverk. Karakterene er interessante og handlingen voldsom og lidenskapelig. 

"Med hjertet som innsats" er en ganske spennende kjærlighetsroman, med mange nervepirrende scener. Spenningen er tidvis høy og hjertebank-fremkallende. I tillegg beskriver den et intenst begjær mellom de to hovedpersonene Sam og Dessie. 

Både Sam og Dessie er nyanserte karakterer og de kjemper begge mot indre traumer. De har for øvrig kjent hverandre siden tenårene, men forholdet tok slutt før det ble veldig seriøst.

Karakterenes fortid blir gradvis rullet opp. Jeg ble målløs når jeg leste om det de begge hadde måttet gjennomgå tidligere i livet. Begravde hemmeligheter fra en mørk og uvennlig fortid ble nemlig avdekket.

Kapitlene skifter vekselvis mellom Sam og Dessie, noe som betyr at vi får begges perspektiv. Det fungerer veldig bra, og vi blir godt kjent med begge to.

Sam er drabantbygutten som har slått seg opp fra nærmest ingenting.

Dessie er den type person som gjør hva som helst for de hun bryr seg om, selv om det betyr at hun må sette sitt eget liv på spill. Hun er svært tøff, og ikke minst dyktig i sin jobb.

"Med hjertet som innsats" er et moderne kjærlighetsdrama som har noe på hjertet, full av refleksjoner over hva kjærlighet egentlig er og vilkårene vi selv gir den i våre forhold. Kjærligheten beskrives på en levende og gripende måte, også utenom det vanlige, slik at den aldri blir flat eller kjedelig.

Dessuten er miljøbeskrivelsene gode. Vi blir tatt med rundt i Stockholm og innvies i en rekke renkespill. At du aldri er i tvil om hvordan det hele ender, er faktisk noe av sjarmen til denne romantiske pageturneren som mer eller mindre leser seg selv.

Det er mulig at kjærlighetsromaner er en litt utdatert sjanger, men jeg må innrømme at jeg ble betatt av både historien og karakterene. Og selv om jeg kunne tenke meg til avslutningen, ble jeg veldig godt underholdt, og jeg slukte boken på kort tid.

Dramatisk og romantisk underholdning, kanskje spesielt for kvinnelige lesere. Anbefales!

Hvis du bare skal lese én kjærlighetsroman i år, bør "Med hjertet som innsats" være et godt valg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar