fredag 8. desember 2023

Juleroser 2023

Juleroser 2023
Herborg Kråkevik (Red.)
Julehefte
86 sider
Samlaget/Story House Egmont AS
2023

Juleroser er et samarbeid mellom Samlaget og Story House Egmont AS.

Herborg Kråkevik (f. 1973) er en av våre mest folkekjære artister og en engasjert kulturformidler. Hun fornyet sjangeren og skapte en ny æra for de litterære juleheftene da hun relanserte Juleroser i 2015.

Med relanseringen av Juleroser i 2015 tok Kråkevik opp en tradisjon fra 1800-tallet, fornyet sjangeren og skapte en ny æra for de litterære juleheftene. Juleroser er et illustrert litterært julehefte med nyskrevne bidrag fra noen av de fremste forfatterne i vår tid, satt sammen med nye og klassiske kunstverk i en fin balanse mellom det nostalgiske og det moderne.

Juleroser 2023 er det niende i rekken. Juleheftet har bidrag fra blant annet Sissel Kyrkjebø, Jane Kenyon i Hanna og Linn Ullmann sin gjendiktning, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Gaute Heivoll, Roar Kjærnstad, Dag O. Hessen, Helene Knoop, Kjartan Fløgstad, Randi Fuglehaug, Anne Marit Austbø, Jacob Gløersen, Einar Økland, Danny Larsen, Marianne Heske og Alf C. Hvaring.

Du får gleden av å se den vakre og unike decoupagekunsten som H.M. Dronning Margrethe 11 av Danmark har laget til klassikeren Snedronningen av H.C. Andersen. Den røde tråden i årets hefte er snø. I hvert hefte følger tre kunstuttrykk som du kan ta ut og ramme inn. Årets forsidebilde er spesiallaget for Juleroser av Christer Karlstad.

Hvert år inviterer Herborg Kråkevik en musiker til å skrive en ny julesang. Årets sang er det Daniel Kvammen som har laget. Den handler om det forfrosne hjertet som trenger varme og hjelp til å finne veien tilbake til der solen skinner.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar