tirsdag 28. november 2017

"Magisk jul" av Björg Thorhallsdottir

Magisk jul
- Adventskalender
Björg Thorhallsdottir
Illustrasjoner: Björg Thorhallsdottir og Cade Roster
Adventskalender bok
125 sider
Pitch Forlag
2017

Björg Thorhallsdottir er en norsk-islandsk kunstner og en av Norges mest populære grafikere. I tillegg er hun en etterspurt foredragsholder og inspirator. Hun ble født i Isafjordur på Island i 1974, men familien flyttet snart til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og Sørøst-Asia. Björg har tiårig kunstutdannelse fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Hun har også utsmykket flere kirker og bygninger. I 2010 åpnet hun galleriet Lykkehaven i Sandvika. Björg beskriver kunstprosjektet slik:

Mitt store kunstprosjekt er å inspirere andre. Jeg lager bilder for å minne menneskene på hvor vakre de er, og hvor heldige vi er som har fått livet i gave.

Da Björg ble enke tretti år gammel og alenemor for to år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen og andre som har mistet noen skulle ha et sted å minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening, og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I tillegg til kunsten har Björg lansert sin egen Cava, Lykkebobler, og Skravlevin, produsert på vingårder i Spania og Italia. Hun har også skrevet og illustrert flere bøker, blant annet "Veien til lykke" som utkom i 2015. I 2017 er hun fast spaltist i magasinet Tara.

En liten jente har lest boken. Og hun har gjort grundig research. Jeg nevner det bare: 9 desember. Hvorfor? Se, det får du finne ut. 😉 Det er kunstneren og forfatteren Bjørg Thorhallsdottirs siste utgivelse, jeg snakker om. Hun har nettopp gitt ut: "Magisk jul".

Og dette er en alternativ julekalender. Det handler om å ta vare på tiden. Men vel så viktig: Ta vare på magien som julen er i barnas verden. La oss ved hjelp av denne fine kalenderen favne tindrende barneøyne, små barneføtter som går som trommestikker. Verdien av å se frem til noe. Ja, glede og forventning.

"Magisk jul" er kort fortalt en alternativ julekalender der familien kan samles om aktiviteter og samtaler. Hver dag fra 1. til 24. desember er kapitlene inndelt i en aktivitetsdel som innbyr til både kreativitet og samtale. Pluss et helt nytt eventyr i 24 deler. Og det er riktig spennende. - Det kan jeg love!

Det handler om å samles i en kjærlighethetsfull, lun og morsom stemning i huset. Fylt av både julelykter og nisser, som Bjørg Thorhallsdottir selv sier det. Det fine er at absolutt - alle - kan ta del og bidra i adventstiden. Det trenger ikke å koste så mye.

Jeg skal vise dere noen bilder fra boken, ikke mer. Fordi jeg vil ikke røpe for mye.

Både aktivitetsdelen og eventyret er illustrert. Det nye er at Bjørg Thorhallsdottir har engasjert kunstneren Cade Roster. Det er han som illustrert brorparten av illustrasjonene til juleeventyret. Det er bare å drømme seg bort, i bildene.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar