torsdag 30. november 2017

Juleroser 2017

Juleroser 2017
Redaktør: Herborg Kråkevik
Julehefte
80 sider
Samlaget og Egmont
2017

Fra 1881 til 1944 kom Juleroser ut som nordisk hefte. Fra 2015 har Herborg Kråkevik (f.1973) gjenopplivet det tradisjonsrike juleheftet ved å lage vår tids hefte, med sterke bånd tilbake til opphavet sitt.

"Juleroser 2015" ble både en kunstnerisk og kommersiell suksess. Suksessen ble gjentatt i 2016.

Juleroser er et litterært julehefte med bidrag fra noen av de fremste forfatterne og kunstnerne i vår tid. Herborg Kråkevik, som er redaktør for det vakre juleheftet, vil gi leserne store kunstopplevelser til jul.

Også i årets Juleroser ønsker forleggerne å gi leserne store kunstopplevelser. "Juleroser 2017" har bidrag fra Suzanne Brøgger, Bjørn Eidsvåg, Geir Gulliksen, Kari Bremnes, Synnøve Macody Lund, Alf  Prøysen, Håkon Bleken og mange andre. Rikt illustrert med bidrag fra de beste billedkunstnerne. Tre vakre kunsttrykk inkludert.

For redaktør Kråkevik er Juleroser noe som har vært med henne hele livet:

«Juleroser låg alltid framme i jula då eg var barn. Eg opna dei med andakt, for dei var så skjøre og vakre, dei måtte takast varsamt i. Dei såg gamle ut, men historiene eg las, verka nye og relevante, sjølv om dei var skrivne i ei anna tid enn mi. No er dei her igjen, rosene. Eg håper, kjære lesar, at Juleroser kan gi deg jul i hjarta, slik dei gjorde for meg, og at vi har klart å lage noko som er så vakkert at det ikkje blir kasta ut med det brukte julepapiret, men held seg, både for auga og for sinnet, for både deg og dei som kjem etter.» 

"Juleroser 2017" er et samarbeid mellom Samlaget og Egmont, og er til salgs over hele landet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar