onsdag 23. september 2020

"Radio Gaga - Omrockering" av Øyvind Sagåsen

Radio Gaga - Omrockering
Øyvind Sagåsen
Tegneseriebok
160 sider
Egmont Kids Media 
2020

Nye koster i - og for - RADIO GAGA!

Da Radio Gaga gikk fra å spille andrefiolin i nisjebladet Pondus, til å få sin helt egne, gilde trykksak, måtte Øyvind Sagåsen step up his game. Ikke bare skrudde han tegneferdighetene opp til elleve, men det ble også foretatt en omrokering i radioredaksjonen. 

I denne boken kan du lese hele historien om de gjennomgripende omrokeringene i Radio Gaga. Men tonen og humoren er allikevel den samme. Hovedpersonene har ikke blitt mindre eksentriske bare fordi de er under ny ledelse. Heller tvert imot!

Med Preben som eier og Tobben som redaktør, har radiostasjonen luntet avgårde. Men ingen av disse to herrer har noensinne hatt et snev av kringkastingsambisjoner. Det var på tide å få inn en drivende kraft, som kunne sette litt fart på sullikene i redaksjonen.

Derfor har Magne kommet inn som ny redaktør. Her snakker vi om et fullstendig samvittighetsløst individ med fartstid fra diverse kommunikasjonsbyråer. Han er en treningsnarkoman dynamo med et avslappet forhold til fakta og god presseskikk. Målet er høye ratinger og klikkhøsting på sosiale medier, noe han manipulerer de ansatte på det groveste for å oppnå. 

Tobben har blitt degradert til musikkjournalist, noe han selv ser lyst på, selv om hans bedre og mer ambisiøse halvdel er langt mindre begeistret. Dermed slipper Tobben å holde styr på redaksjonen lenger - en oppgave like lett som å gjete katter - og kan begynne drømmejobben som musikkanmelder. 

Omrokeringen har blitt til omrockering.

Mannen bak Radio Gaga, Øyvind Sagåsen, (FLIS) har vært på trykk i rundt 350 publikasjoner i 10 land med vitsetegninger og forskjellige striper. Dette gjør ham til landets kanskje mest publiserte serieskaper, noe som neppe er tilfeldig, siden han også er en av de morsomste. Humoristen er født og herdet i Odda, men bor nå i Stavanger.

Sagåsen har vunnet både Pondus-prisen og Sproing-prisen. Radio Gaga-bladet ble kort etter oppstarten i 2019 kåret til Norges beste humorblad av tegneserie-nettstedet Empirix.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar