onsdag 2. desember 2020

"Tante Plante reiser til Nordpolen" av Stine Heggedal

Tante Plante reiser til Nordpolen
Stine Heggedal
Illustrasjoner: Natalia Popova
Barnebok, 3-6 år
53 sider
Blomsterengen forlag
2020

"Tante Plante reiser til Nordpolen" er forfatter Stine Heggedals andre bok om Tante Plante.

Bli med på juleeventyr med Tante Plante, Emmy Eplesaft, Sam Søledam og alle de andre i Stine Heggedals magiske univers.

Dropp sjokoladekalenderen i år og bruk heller pengene på boken "Tante Plante reiser til Nordpolen". Jeg kan garantere at du vil få mye mer kvalitet for pengene - og du sikrer deg samtidig dine barns oppmerksomhet via en lesestund nå i tiden før jul. Førjulstid betyr hygge og tid med familien, og Tante Plante er verdt å samles om for både store og små.

Det er julaften i Poppelskogen, og den mystiske Tante Plante er i ferd med å pynte juletreet. Plutselig kommer et brev fykende ut av peisen. Det er Daniel Due som har sluppet det ned i pipa på huset. Brevet er fra Nissemor. Hun skriver at verken julenissen eller alvene klarer å lage leker, og at de dermed ikke har julegaver til barna. Nissemor trenger hjelp fra Tante Plante! 

Tante Plante skynder seg av gårde, og får med seg sine to gode venner, Emmy Eplesaft og Sam Søledam. De tar den magiske snarveien gjennom Eventyrskogen til Nordpolen. Den er litt skummel, men da går det raskere. 

Rekker Tante Plante og vennene hennes frem i tide? Klarer de å redde julegavene?

"Tante Plante reiser til Nordpolen" forteller en sjarmerende, livlig og humoristisk fortelling som adresserer noe de fleste barn kan kjenne seg igjen i - frykten for at det ikke blir noen julegaver. 

Stine Heggedal formidler sin historie i et lett tilgjengelig språk, og treffer tidsånden bl.a. når det gjelder hvor lett det er å bli hektet på smarttelefoner.

Vennskap er selvfølgelig hovedtemaet, men det å kunne glede andre, selv de man kanskje ikke liker så godt, er også et viktig emne, som forfatteren behandler på en måte som er lett forståelig for barn.

Stine Heggedal har også en fabelaktig evne til å se hva som beveger seg av tanker og ideer i hodet til Tante Plante, og som alltid er det en glede å få et innblikk i hovedpersonens liv. Hun har et stort hjerte, og er utrolig omsorgsfull. Tante Plante ønsker det beste for alle, og er derfor lett å bli glad i.

Natalia Popovas livlige, uttrykksfulle og fargerike illustrasjoner spiller godt på lag med handlingen, og passer perfekt til bokens magiske stemning.

"Tante Plante reiser til Nordpolen" er ideell for høytlesning til de aller yngste, men den kan også leses selv av barn i småskolen.

Kombinasjonen av flotte illustrasjoner og en nydelig fortelling går bare rett inn, og historien fenger fra aller første side.


1 kommentar:

  1. Takk for supert lesetips til førjulstiden. Trenger alltid litt påfyll av julebøker i barnehagen, og denne ser perfekt ut :)

    SvarSlett