fredag 1. desember 2023

"Musse & Helium - Den hemmelighetsfulle verden" av Camilla Brinck

Musse & Helium
Bok 6: Den hemmelighetsfulle verden
Camilla Brinck
Barnebok
232 sider
Oversatt av Nina Aspen, MNO
Cappelen Damm
2023

Camilla Brinck er født og oppvokst utenfor Stockholm. Hun har helt siden hun var barn hatt lyst til å ha et kreativt yrke. Hun har jobbet som artist, låtskriver, produsent og DJ. Å skape noe for barn er noe av det fineste man kan gjøre, synes Camilla. Hun ser fram til å skrive flere bøker og håper at så mange barn som mulig vil lese og finne glede i dem.

Camilla har en drøm om å skape en litt bedre verden, der vi mennesker bryr oss mer om hverandre. Musse og Helium prøver å være så gode mus de bare kan. Noen ganger går det bra, mens det andre ganger går mindre bra, akkurat som for alle andre. Det dreier seg ikke om å være perfekt, det dreier seg om å gjøre så godt man kan. Sammen er vi sterke, og du er fantastisk. Husk det!

Et nytt magisk eventyr!

"Den hemmelighetsfulle verden" er bok 6 i serien om Musse & Helium, og starten på et nytt frittstående eventyr! De første bøkene heter: "Mysteriet med hullet i veggen", "Jakten på gullosten", "Eventyret i Lindrizia", "I duejegerens grep" og "Den siste kampen".

Musse og Helium klarte i de forgående bøkene i serien oppdraget med å finne gullosten og redde kongeriket fra de onde duejegerne. Det feiret de ordentlig sammen med vennene sine i Dyreriket. Men rett før de ble sendt hjem igjen til Camilla oppe i Menneskeverdenen, fortalte Trolle-Rotta at han trodde mammaen og pappaen til Musse og Helium, som fortsatt er borte, har blitt ført gjennom et synkehull som bare går én vei. Så de sitter fast et sted uten muligheter til å komme seg til Dyreriket igjen. Musse og Helium tror de er i Menneskeverdenen. Kanskje de tok sjansen på å dra dit i håp om å finne de kjære barna sine? Kommer de noen gang til å gjenforenes? Det gjenstår å se...

En ting er sikkert: Det er på tide for våre små, modige musevenner å begi seg ut på et nytt, farlig oppdrag!

Spørsmålet er bare hvor de skal begynne. Det blir som å lete etter den berømte nåla i høystakken...

"Musse & Helium - Den hemmelighetsfulle verden" forteller en velskrevet, morsom og veldig underholdende fantasyhistorie. 

Boken er gjennomillustrert med flotte og eventyrlige tegninger laget av Shen Fei med team, som trekker leseren inn i historien. Det er en spennende handling, men på et nivå der selv de aller minste kan være med.

Og med sin lettleste tekst og overflod av iøyenfallende illustrasjoner, kan den også hjelpe motvillige lesere med å oppdage leselysten.

De to små musene Musse og Helium er tvillinger. De bor sammen med det snille mennesket Camilla, som de kan snakke med. De er ikke to helt vanlige mus. De er nemlig barna til kongen og dronningen av Dyreriket.

Katten Sigge, er den kule nabokatten som er med Musse og Helium på eventyr. Han er deres bestevenn og livvakt.

En annen viktig karakter i boken er Trolle-Rotta. Han er den mektigste og klokeste trollmannen i Dyreriket, og lager hull man kan reise gjennom verdenen med.

Forrest i boken finner man for øvrig en oversikt over viktige karakterer i Dyreriket og Menneskeverdenen.

"Musse & Helium - Den hemmelighetsfulle verden" er en bok for hele familien! Den er først og fremst rettet mot barn  grunnskolealder, men egner seg også utmerket som høytlesningsbok for barn fra 4 år. 

Historien bobler over av humor og fantasi. Tempoet er nokså høyt og underholdningsverdien er på topp. Boken inneholder spenning av det relativt ufarlige slaget som ikke vil gi de minste mareritt, og mest av alt masse oppfinnsomhet og moro for både store og små.

Camilla Brinck er dyktig til å formidle viktig tematikk, som hun beskriver på en tydelig måte slik at barna forstår.

Det underliggende budskapet i boken er universelt og gripende, som å finne mot til å overvinne frykt, viktigheten av vennskap, å være der for hverandre, søke hjelp hos andre, og lignende. Det er med andre ord mye verdifull lærdom i denne boken. 

Moralen er for øvrig pakket godt inn i den medrivende historien, som er kjærlig fortalt, men aldri belærende. 

Med "Musse & Helium" har Camilla Brinck skapt en unik og yrende fantasiverden fylt med humor, spenning og fargerike miljøer.

Anbefales!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar