mandag 27. november 2023

"Gutten, muldvarpen, reven og hesten - Animasjonshistorien" av Charlie Mackesy

Gutten, muldvarpen, reven og hesten 
- Animasjonshistorien
Charlie Mackesy
Barnebok, 5-12 år
190 sider
Fontini Forlag
2023

Charlie Mackesy er en britisk kunstner, illustratør og forfatter.

En hjertevarm gavebok til en du er glad i, eller bare til deg selv. Boka bak Oscar- og BAFTA-vinneren. 

Dette er en vakker praktutgave av bestselgeren som ble kåret til årets beste bok av bokhandlere i både England og USA, utvidet med ny tekst og nye illustrasjoner. "Gutten, muldvarpen, reven og hesten" har allerede blitt en moderne klassiker. Denne utgaven har nye praktfulle illustrasjoner i farger, og mer tekst enn den opprinnelige utgaven. En flott gave til gamle og nye lesere, både voksne og barn.

En oppløftende og inspirerende fortelling om vennskap og håp. En bestselger som har berørt en hel verden. 

Fire svært forskjellige venner møtes og slår seg sammen i forsøket på å finne hjem. Mens de reiser gjennom en vakker og vill natur, deler de tanker om håp, vennskap og kjærlighet. 

En ensom gutt som har gått seg bort møter en kakeglad muldvarp, og sammen betrakter de naturen mens de snakker om livet. 

På deres vei gjennom den snøkledde landsbygda møter de en rev, som ikke sier så mye og alltid er litt på vakt fordi han slikker sårene etter å ha blitt fanget i en revefelle. 

På veien videre møter det umake trekløveret en hest. Den er en mild og omtenksom skapning, som oppmuntrer dem til å tro på drømmene sine og kaste seg ut i livet. 

De fire vennene deler tanker og filosofier med hverandre; om kjærlighet, vennskap og å elske seg selv. "Du har nok større tro på meg enn det jeg har selv", sa gutten."Du kommer til å ta meg igjen" sa hesten.

"Gutten, muldvarpen, reven og hesten" forteller en flott og rørende historie med noen helt fantastiske tegninger som virkelig kommer til sin rett i den vakre innbindingen med nokså tykt papir.

På vakkert vis går tekst og illustrasjoner opp i en høyere enhet, og sammen utfolder de en historie om å føle seg utenfor og vennskap. 

De flotte illustrasjonene virker forlokkende og pirrende på nysgjerrigheten, mens teksten er konkret og innbyr til refleksjon.

"Gutten, muldvarpen, reven og hesten" er en ettertenksom bildebok. Det er en historie om håp i en verden som tidvis kan føles som å ville kvele enhver form for positivitet. Historien byr på refleksjoner over vanskene som ligger i det å leve, og hvordan man kan prøve å takle ensomhet eller engstelse. Det sentrale budskapet er viktigheten av vennlighet, vennskap, og at kjærligheten kan finnes selv på de mest uventede steder.

En bok som passer for alle - om de viktige verdiene her i livet. Om hvor modig man må være for å be om hjelp. Om verdien av å være snill - mot andre, men også mot seg selv. Og når er man egentlig lykkelig? Og finnes det noe problem som ikke blir bedre av litt kake?

Gjennom historien møter vi oss selv i de fire ulike karakterene, og det er slett ikke noe galt med det. Det er en bok som garantert vil berøre hjertet ditt og fremkalle noen tårer i øyekroken, men likevel fylle deg med håp.  

En bok om kjærlighet og om å tørre å være seg selv.

En bok om vennskap og om å finne sitt hjem.

En bok full av kloke ord og et positivt syn på livet.

Og litt om kake...

"Gutten, muldvarpen, reven og hesten" er en uendelig fin bok!

Det er en bok som bør leses høyt for alle barn! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar