fredag 8. desember 2023

"Seine natt. Desember" av Trygve Skaug

Seine natt. Desember
Trygve Skaug
julehefte
78 sider
Egmont
2023

Trygve Skaug er artist, låtskriver og poet. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1 A-, B-, og C-lister, har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. Han er den mestselgende lyrikeren i Norge og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016. I tillegg er diktene hans blant de mest delte på sosiale medier, med over 300 000 følgere. Våren 2021 deltok han i TV2s populære program Hver gang vi møtes. Senere samme år ble han tildelt Bjørg Vik-prisen.

I 2022 debuterte Trygve Skaug som barnebokforfatter med bildeboken "Hvis jeg var statsminister", illustrert av Ella Okstad.

Skaug er også ambassadør for hjelpeorganisasjonen Dråpen i havet.

"Seine natt. Desember" er et julehefte som varer helt til nyttår, med tekster for hver dag i hele desember.

I dette heftet har Trygve Skaug samlet dikt, sanger og tekster til ettertanke. Noe nytt og noe gammelt.

Han deler raust om sitt eget forhold til jula, med dikt, bilder og fortellinger som gir rom for refleksjon og ettertanke. Mange av Trygves egne dikt og tekster er med, og han har også tatt med noen favoritter fra blant annet Alf Prøysen, Barbara Ring og Levi Henriksen.

Han har også fått noen julehilsener fra gode venner: Maria Mena, Adam Schjølberg, Levi Henriksen, Atle Pedersen, Eva Weel Skram, Ulrikke Brandstorp, Emil Solli-Tangen og Henning Kvitnes.

Trygve Skaug håper at heftet vil gi litt hjelp til å få desember til å gå så sakte eller fort som du trenger det selv. Det er veldig individuelt om den blir for kjapp eller for treig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar