søndag 30. juni 2024

"Bare en dum forelskelse" av Katelyn Doyle

Bare en dum forelskelse
Katelyn Doyle
Roman
448 sider
Oversatt av Eli-Ann Tandberg, MNO
Gursli Berg Forlag
2024

Katelyn Doyle har allerede trollbundet utallige lesere med de romantiske bøkene hun har skrevet under pseudonymet Scarlett Peckham. Entertainment Weekly har kalt Peckhams historiefortelling "betagende menneskelig", og debutromanen, "The Duke I Tempted" (2018), ble kåret til en av årets beste romantiske bøker av Washington Post. Doyle viderefører de vittige, romantiske og feministiske sidene ved forfatterskapet sitt i sin første utgivelse under eget navn, "Just Some Stupid Love Story".

Morsom, befriende og ufiltrert romantisk fortelling om to mennesker, og hvordan livet kan arte seg når alt er langt fra perfekt på kjærlighetsfronten.

Molly Marks bor i Los Angeles og lever av å skrive fimmanus til romantiske komedier. Men det er unektelig et stort avvik mellom karrieren hennes og den misantropiske fornuften som hun er kjent for, hun tror nemlig ikke på kjærligheten. Foreldrenes skilsmisse var en opprivende affære som etterlot henne med et pessimistisk syn på kjærligheten (og skilsmisseadvokater).

Seth Rubenstein er advokat. Partner i et firma i Chicago. Han jobber med familierett, og er derved en skilsmisseadvokat - en svært suksessrik sådan. Likevel tror han på kjærligheten av den store og skjebnesvangre typen. I løpet av de siste årene har han vært på utallige dater, samt hatt noen forhastede forhold. Han vet at sjelevennen hans finnes et sted der ute, men hittil har ingen klart å måle seg med ungdomskjæresten Molly Marks, den første jenta som knuste hjertet hans, som uten et ord forlot han dagen før de ble uteksaminert fra high school.

Når de møtes igjen i Florida, på en gjenforeningsfest, et femtenårsjubileum siden de gikk ut av Palm Bay high school, er det en viss poetisk rettferdighet at de må sitte ved siden av hverandre. 

Etter for mange drinker og én berusende natt, bestemmer de seg for å inngå et veddemål, et som kan forutsi skjebnen til fem par før neste gjenforening om fem år. Haken er at det femte paret er dem selv.

Molly forsikrer Seth om at de ikke har en sjanse, Seth forsikrer henne om at hun vil ende opp hodestups forelsket i ham. Hun synes han er helt tullerusk. Han har fem år på å motbevise det.

"Bare en dum forelskelse" er en gjennomtenkt roman og god underholdning.

Vi følger Molly og Seth kapittelvis. Doyle tegner et fint og lojalt portrett av sine to hovedpersoner, på godt og vondt.

Jeg ble godt underholdt av historien, som jeg mer eller mindre leste i et strekk. 

Fortellingen flyter lett, og selv om dette er en roman av det mer lettvinte slaget, faller ikke Doyle inn i klisjeer, men gir historien en interessant spiss.

For selv om Katelyn Doyle skriver utrolig morsomt, tar hun tak i livets alvor når tilværelsen ikke går i den retningen vi forventer eller har planlagt – og det er faktisk helt greit, for livet er ikke alltid enkelt.

I tillegg fanger hun oppmerksomheten din raskt, og måten hun skriver på er full av overraskelser og ulike stemninger.

"Bare en dum forelskelse" har en innebygget lengsel i seg – og derfor også noe på hjertet. En lengsel etter å møte kjærligheten – og en lengsel etter å kunne akseptere og hvile i seg selv.

Denne boken er som en varm sommerdag. Den er full av lys og varme, og har evnen til å gjøre livet ditt litt søtere, selv etter at siste side er lest.

Benytt ferien til å koble av med denne deilig romanen. Denne perlen fortjener å bli lest vidt og bredt. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar