mandag 26. november 2018

"Nordlys - Skattejakten" av Malin Falch

Nordlys
- Skattejakten
Malin Falch
Julehefte
42 sider
Egmont Kids Media
2018

25 år gamle Malin Falch satt i San Fransisco og lengtet etter hjemlandet Norge. Dette resulterte i en tegneserie, som nå tar nevnte kongerike med storm. Helt siden boken kom ut tidligere i år, har den tronet på bestselgerlistene og gledet mangt et leserhjerte.

"Nordlys" er tegneserien om 14 år gamle Sonja som får besøk av trollgutten Espen og blir med ham til Jotundalen. Et sted der magi, troll, vikinger, snakkende dyr og enorme sjøormer finnes.

Sonja trives godt i den eventyrlige, nye verdenen sammen Espen og hans trollunge-gjeng. Men hennes tilstedeværelse i Jotundalen vekker andre, større og sintere krefter.

"Nordlys" er første bind i et magisk fantasy-epos, og boken er trykket i hele 15 000 eksemplarer.

Tegneserieanmelder Morten Harper skriver følgende i sin anmeldelse av boken:

"Malin Falchs debutbok er eventyret veien til hovedpersonens selverkjennelse. Mer indirekte handler den også om hvor viktig bilder og tegninger er for å lede oss til andre alternative verdener.
Førsteinntrykket når du holder den 170 sider tykke boken på glanset papir er ekstremt imponerende. Forsiden er slående og polert som en filmplakat fra en av de store studioene. Det er side på side med tegninger som kunne vært hentet fra en påkostet animasjonsfilm. Kort fortalt: Norges "Frost" er en tegneserie."

Juleheftet "Nordlys - Skattejakten" er en frittstående fortelling fra Nordlys-universet.

Det er julaften morgen og 7 år gamle Sonja fyker opp og løper forventningsfull mot adventskalenderen sin. Der finner hun en lapp fra onkel Henrik. Den er første gåten i en skattejakt som tar lille Sonja gjennom huset, ut i garasjen og til slutt inn i skogen på jakt etter nordlyset. I snøen venter en overraskelse, men den er ikke en som onkel Henrik satte ut til henne...

Malin Falchs eventyrlige verden utvider seg med denne spesialhistorien som finner sted sju år før handlingen i Nordlys bok 1. Spesialhistorien i juleheftet er stramt komponert og en visuell perle av en fortelling.

Bli med Sonja til det magiske Norge!

"Nordlys - Skattejakten" lanseres tirsdag 27. november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar