torsdag 8. november 2018

"Hvor er Solan og Ludvig?" av Haakon W. Isachsen

Kjell Aukrusts Flåklypa: Hvor er Solan og Ludvig?
Haakon W. Isachsen
Illustrasjoner av Bjørnar K. Meisler
Barnebok
32 sider
Egmont Kids Media
2018

Nye sprell fra Flåklypa!

Basert på Kjell Aukrusts figurer og tegninger.

Myldreboken "Hvor er Solan og Ludvig?" er en nyskrevet og nytegnet bok for mindre barn, basert på Kjell Aukrusts eget univers. Den er utviklet med samtykke fra og i tett samarbeid med Aukrust-senteret og -stiftelsen.

I Flåklypa skjer det mye rart året rundt, og Solan og Ludvig deltar i det meste. Men de er ikke alltid like lette å få øye på i alt mylderet!

I denne boken finner du store myldrebilder med en masse folk og dyr. For ikke å glemme Solan og Ludvig!

Solan og Ludvig er to aktive fyrer. Særlig Solan, han kan nesten bli overaktiv iblant. Ludvig er litt mer forsiktig, men han lar seg nok lokke av Solan til å bli med på eventyr og opplevelser.

De to vennene farter rundt i Flåklypa og deltar i det meste. I denne boken kan du følge dem gjennom alle årets begivenheter i den lille bygda. Vi besøker verkstedet til Reodor, Flåklypa sentrum, juleavslutning på barneskolen, rally med Il Tempo Gigante, 17. mai-feiring, filminnspilling og et besøk hos dyrlegen, og jammen tar de ikke en liten tur til Afrika også.

I hver illustrasjon kan du se om du finner Solan og Ludvig. I noen av dem opptrer de to flere ganger, så du får se om du finner alle. Bakerst i boken finner du ut om du har funnet riktig antall Solan og Ludvig - og noen ganger Reodor og andre skapninger.

Klarer du å finne Solan og Ludvig i disse illustrasjonene?

Hver illustrasjon er full av humor og interessante detaljer som er fascinerende selv uten at du må lete etter Solan og Ludvig.

Boken tilbyr en ideell måte å aktivisere et barn på. Både barn og voksne i alle aldre kan nyte utfordringen med å finne Solan og Ludvig, og jeg har selv hatt mye moro med å oppdage alle slags detaljer i de flotte illustrasjonene.

Dette er imidlertid ikke en enkel myldrebok, i flere av illustrasjonene har nemlig våre to venner gjemt seg godt.

Jeg er helt sikker på at "Hvor er Solan og Ludvig?" kan underholde selv det mest urolige barnet i flere timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar