fredag 25. januar 2013

"Metallmyk" av Asle Skredderberget

Metallmyk
Asle Skredderberget
kriminalroman, 320 sider, utgitt i 2010 av Gyldendal.

Han er elegant, mentalt og fysisk sterk, barsk, katolikk, millionær. Jeg snakker om hovedpersonen Emil Cavalli, eller Milo som han omtales. - Hovedpersonen i debutboken til forfatteren. Denne boka lånte jeg slik at jeg skulle være beredt til å lese nr 2 Smertehimmel .. Som er like rundt hjørnet.

Og dette er en pageturner. Du klarer nok ikke å legge den i fra deg.

Handlingen foregår i Oslo. Milo har skiftet beite fra å jobbe som Corporate i et meglerfirma til å søke stilling i økokrim. Et brutalt drap i et konkurrerende meglerfirma, leder til at hovedpersonen må utlånes internt til drapsavsnittet. Vi snakker finanskrim. Skredderberget har brukt mye tid på persongalleriet. Nok om Milo. Men drapsetterforskeren Sørensen blir vi også godt kjent med. En brutalt direkte sjef som bortsett fra å puste samt gjøre jobben sin, ikke gjør annet enn å røyke og tygge snus. Jeg måtte trekke på smilebåndet flere ganger når lederen for drapsavsnittet ble nevnt. I tillegg presenteres vi for en annen viktig "brikke". Datanerden som bor på jobb i økokrim. Godt hjulpet av et adrenalinnivå samt fludium a la Red Bull og sterke kaffedrikker. Forfatteren er svært presis i sitt språk, iht til alt. Fra merkeklær for kjennere, til

geografisk beskrivelse. Hovedpersonen er halvt italiensk og enten du vil det eller ei, kan jeg love deg en solid innføring innen finans, meglerbransjen, latin. Ja du hørte riktig. Samt - katolisismen.

Handlingen er mildt sagt nervepirrende. Spesielt dersom du ikke vet at en frittstående oppfølger ligger brakk like om hjørnet. Vi snakker Serbiske drapsmenn som ikke skyr noen midler. I tillegg byr boka på et utall overraskelser fra begynnelse til slutt. Dette lover godt. Du vil elske den.

Men, noe mangler allikevel for å gi den top credit. Milo, 28 år. Han virker altfor perfekt for meg. Han lykkes i alt.. Ser fram til nr 2.

Hvis jeg skulle gi den et tall på terningen, må det bli en 5'er. Men, den er sterk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar