fredag 25. januar 2013

"Hvite ravner" av Christer Mjåset

Hvite ravner
Christer Mjåset
Utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 2012
 

Han har skrevet to novellesamlinger. En krim i 2008. - Legen som visste for mye.
Med denne kriminalromanen ble jeg obs på han. Anbefaler deg å lese den. Men også hans siste: Hvite ravner hvor vi møter fire assistentleger som jobber på Haukeland Sykehus på nevrokirurgen. Fire unge fremadstormende mennesker som har jobbet hardt for å komme dit de er. Og som må i gjennom nok et nåløye i kampen for å få stillingen som spesialiserer dem til å bli nevrokirurg.
 
Christer Mjåset er lege. Han jobber på Haukeland. Men der stopper likheten. Hans bestefar jobbet på avdelingen. Det meste er fiksjon, men for å ære en som viet sitt liv og virke til Haukeland har en i persongalleriet en autentisk rollemodell.

Jeg elsker denne boka. Språket flyter lett. Handlingen høyst troverdig. Spennende er det også. Så jeg ble revet med. Med ett var siste side der.

Han belyser etableringsfasen, karrieren, livets store spørsmål som lett kan oppstå i denne alderen. - på en særdeles klok måte. Jeg satt igjen med et stort, undrende inntrykk. - Minner meg også om bestselgeren noen år tilbake: De beste blant oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar