fredag 25. januar 2013

"Kronprinsen" av Alexandra Beverfjord

Kronprinsen
Alexandra Beverfjord 
Krim utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 2012 

Undertegnede klarte ikke å legge boken i fra seg før siste side var lest. Har brukt to uker på å fordøye den.
Tidsaspektet er tre dager. Intenst. Et skikkelig dragsug. Forfatteren skriver drivende godt.
Vi følger journalisten Joakim Lund Jarner videre i hans jobb i avisen; Nyhetsavisen. Den finnes on line og på papir. Han er dedikert. Dette er en lavbudsjettavis som så langt har unngått det kommersielle markedet. Så ressursene er små. I tillegg følger vi den relativt nyansatte Agnes Lea og en helt ny ansatt Isa Engh. Isa Engh er videofotograf.
Oslo rystes av noe bestialsk. En kvinne og en mann som angivelig har funnet kjærligheten til for hver sin etisk opprinnelse. De blir funnet torturert og hengt. Siden skjer det ugjenkallelige. Nok et par blir funnet. Forfatteren kaster ut forskjellige scener som umiddelbart fanger interessen. Det er en kunst dette som forfatteren besitter til fulle.
Joakim Jarner Lund plages stadig vekk av sin søsters utgang som vi ble innledet med i forfatterens første bok; Kretsen. Hvorfor begikk unge Iben selvdrap. Eller var det selvdrap.
Den nye Isa Engh minner meg tidvis om en annen svensk kjent rollefigur siden hun er godt kjent i hackermiljøet

samt andre miljø som opererer i gråsonen.
Å sammenligne den unge Alexandra Beverfjord med suksessforfatteren Liza Marklund er jeg ikke enig i. Til det har den norske forfatteren sin helt egen stil. Jeg bare venter på bok nr 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar