fredag 25. januar 2013

"Skyggeland" av Bjørn Olav Nordahl

Skyggeland
Bjørn Olav Nordahl
Gyldendal. Krim. 2012. 559 s.
 

Da jeg startet på denne, visste jeg at en forfatter hadde anbefalt den.
Og at det var en krim jeg hadde kjøpt. Intet mer.
Det starter med en ulykke i første kap. Deretter går historien retrospektivt. Hvor vi møter flere av aktørene fra barndom, inntil siste kapittel.
Dette handler om finans og krim, på høyt plan. Norge er for lite til dette, så handlingen er lagt til flere verdensdeler. Da jeg kom til en tredjedel av boka, besluttet jeg å ikke lese mer. Det ble for skremmende, rått kaldt og kynisk.
Er det mulig å være så kalkulerende tenkte jeg. Men etter en tid kom jeg frem til at, verre kan det neppe bli.. Og ikke før jeg visste ordet av det hadde jeg lest dobbelt så langt. For, boka er oppbyggende. Du settes inn i handlingene. Og forfatteren skriver drivende godt. Samt at rettferdigheten må skje fyldest. To finansjournalister settes på saken. Det hele synes umulig. Gravejournalistikk der man blir henvist videre og møter interessante veier.
Og forfatteren beveger seg perifert også. Det blir mer realistisk.


Dette er en pageturner. Drivende godt skrevet. Gjennomført! Gjennom linjene aner jeg kloke, skildrende språk, verdivalg av et klokt menneske. Og jeg vil anbefale den videre. Den får 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar