fredag 25. januar 2013

"Krigshelten" av Rolf J. Widerøe/ Hans Petter Aass.

Krigshelten
Rolf J. Widerøe/ Hans Petter Aass.
Sjanger: Biografi post humt.
Forlag: Gyldendal, 2012

Marinejeger og etterretningsoffiser Trond Bolle. Tjenestegjorde i en av Forsvarets tøffeste avdelinger i 21 år. Han var med i ledelsen i E 14, en strengt hemmelig del av Forsvarets etterretningstjeneste.

Han er den første som har blitt dekorert med høyeste utmerkelse etter 1 Verdenskrig, Krigskorset med to sverd.

I boka kommer vi takket være dyktige forfattere samt velvilligheten til flere nære kolleger, samt venner og familie nært hovedpersonen. Kun kona takket nei til intervjuer. Og glade bør vi være. For det fortjener hennes historie.

Vurdering: Denne gang er det ikke fiksjon men pur virkelighet - sannhet. Denne biografien hvor jeg hadde ønsket den skrevet om mange år... Og ikke nå.

Bedre mener jeg at den ikke kunne gjøres. Vi får et nært bilde eller inntrykk i biografien.
Det starter med to som er glade i hverandre, gifter seg og får fire gutter. Hvorav Trond, yngst. Den lille gutten var høyt og lavt. Sent og tidlig. Han bante sine egne veier og ble fulgt. Tro imot seg selv med konkurranseinstinkt, pliktfølelse og ansvar i ryggmargen. Tilfeldigheter ledet til forsvaret.

Særdeles godt skrevet. Alltid skjerpet underlesingen. Troverdig. Vi får her, godt med kjennskap til Trond Bolle. Anbefales sterkt!

Du var et skjold som vernet om at undertrykkingen i Afghanistan skulle få råde til evig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar