onsdag 24. april 2013

"Langhelgen" av Veronica Henry

Langhelgen
Veronica Henry
Roman
Oversatt fra engelsk av Kjell Jørgen Holbye.
Gyldendal Norsk Forlag
2013


Forfatteren har i alt gitt ut ti romaner. Men dette er hennes aller første på norsk. Så er du ikke en dreven leser av romaner på original språket, er det ikke så rart om ingenting rører ved det.
Men, Veronica Henrys Langhelgen, ble litt av en hit da den ble gitt ut på forsommeren i fjor, i Storbritannia.

Den unge Claire Marlowe på 31 år, eier og driver Villa Havblikk. - Et lite og sjarmerende hotell i Cornwall. På lag har hun den karismatiske kjøkkensjefen Luca. De er et par også privat. Hun er en kontrollfrik, som sørger for at alt går på skinner. Og gjestene trives her. Det er luksus.

Men under Cornwalls fantastiske sol, blått hav, strender samt måkeskrik, kan det skje mye.

 

For mange gjester bærer på bagasjer. Jeg nevner; paret som bærer på en familietragedie. Ektefellen som for lenge siden hadde et sidesprang. Den unge kvinnen som håper at langhelgen til Cornwall- kysten kan vise henne hvem som er hennes opphav. For til slutt å ikke nevne Claire Marlowe.

Hennes ungdomskjæreste, Nick sjekker inn.

Dette er ikke en lang helg à la den stille uke, om du forstår. Vi møter selve livet. Dets yndige natur, i selvet og i omgivelsene.
Det råder et høyt tempo. Personligheter åpenbarer seg. Persongalleriet, alle med sin helt spesielle historie.

Dette blir sommerhelgen som forløser mye. Ja, du verden må jeg si, for en sommerroman. Så klok, så pirrende. En av de du tross alt leser som en paigeturner, men aldri glemmer!

Boken er nominert til årets kjærlighetsroman, i Storbritannia av Romantic Novelists' Association.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar