tirsdag 2. april 2013

"En sommer med fotball" av Arild Stavrum

En sommer med fotball
Arild Stavrum
Sakprosa
288 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2013


Arild Stavrum er 39 år. Nesten hele livet har han vært sammen med Lisbet. De har sønnen Ole på 4 år i lag. En dag får Lisbet sjokkbeskjeden: Kreft.

Arild støtter kona det han klarer. I tillegg har han sønnen å tenke på. - Enda mer enn før. Han bestemmer seg for at resten av sommeren, til Lisbet blir frisk, skal den gamle storspilleren lære Ole alt han kan om fotball.

Arild og Ole ser innvandrergutter fra Holmlia, fotballjenter fra Vålerenga og karslige Ull/Kisa-spillere løpe i offside, takle så det lukter svidd og ta ballen på hælen. Arild lærer bort. Ole spiser pølser, innser at hands ikke betyr slåsskamp og spør faren om han elsker Fana. Og hele tiden venter de begge på at Lisbet skal bli frisk, på at sommeren endelig skal ta slutt.
 

Når jeg leser, vet jeg ikke hvordan det går med Lisbet,  slik som Arild og Ole. Det får vi lesere vite til slutt. Når man får kreft, trues med ett livet. Men familielivet tar også del. Det blir også snudd på hodet. De visste ikke hvordan dette kom til å gå. Fotball ble redningen. Den ble en - overlevelsesguide!

En viktig bok. Rørende. Sår. Givende!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar