tirsdag 2. april 2013

"Påskemysteriet" av Hagerup & Hagerup

Påskemysteriet
Bok nr. 2 i serien: Mesterdetektiv Tim og Co.
Klaus Hagerup, Hilde Hagerup
Aschehoug
2013
 
Jeg vil gjerne anbefale en bok for barn mellom 6-9 år. Den er skrevet av far og datter Hagerup. Den heter Påskemysteriet.
Boken inngår i en serie laget av forfatterne, og dette er deres bok nr 2. Serien heter Mesterdetektiv Tim&Co.
Bok nr 1 heter: Mysteriet med den forsvunne diamanten, 2012.
Boken er på i alt 99 sider. Den er inndelt i 18 kapitler. Det er også illustrasjoner i svart og hvitt, av Ella K. Okstad i nesten hvert kapittel.
Tim er en gutt på 8 år. Han er nysgjerrig av natur. Han lukter som en sporhund. Og ørene står rett ut, så han får med seg alle lyder. Tim er glad i livet, og lukker nesten aldri de store, grønne runde øynene sine. Han er en supersmart gutt.
Jenny er Tim sin storesøster. Hun er 10 år.
Sammen er de på ferie på Soltoppen med sine foreldre.


Soltoppen består av hotell og hytter. Familien har døpt hytta for Solglimt, siden den ligger i le for sola. Det er barnas mor som kom på tittelen. Hver påske drar de til denne plassen med det spennende hotellet fra 1907.

Dette er bare ren og skjær moro for barn å lese, selv. Bokstavene er passe store. Type 14 tenker jeg.
Hotellet brenner, et maleri forsvinner og en skitur ender i full fart. Godt at Tim ikke er redd av seg og at storesøster er god til å gå på ski.

Utdrag:
Det brenner, skrek Else Plog. Tim var grå i ansiktet. Brann på hotellet. Det var akkurat dette han hadde vært redd for. - Hjelp oss, skrek Else. - Vær så snill å hjelp oss! Øynene hennes så ut som to svarte steiner. Panikk.

Anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar