mandag 29. april 2013

"Det femte vitnet" av Michael Connelly

Det femte vitnet
Michael Connelly
Oversatt fra engelsk av Stian Omland
Gyldendal Norsk Forlag
Utgivelsesår: 2013
488 sider

Michael Connelly er en amerikansk forfatter og journalist. Han er mest kjent for sine krim bøker om Hieronymus "Harry" Bosch.
Det femte vitnet er hans fjerde bok om L.A.-advokaten Mickey Haller. Finanskrisen danner et bakteppe for historien, og som for mange andre, er ikke dette en innbringende tid for Haller. Det er mangel på klienter. Folk er forsiktige med pengebruken.
Hallers advokatvirksomhet består nå i å hjelpe de som holder på å miste sine hjem. Svært mange klarer ikke å betjene sine boliglån. En av disse er Lisa Trammel, en enslig mor som etter en skillsmisse sitter igjen med et hus som er belånt for et større beløp enn markedsverdien.
Når en av de ansvarlige bankansatte blir drept med en hammer, blir Lisa politiets hovedmistenkte. Men Haller er overbevist om hennes uskyld, og tar på seg saken i den tro at det skal bli enkelt å få henne frikjent. Mer feil kunne han faktisk ikke ha tatt.

Dette er er svært samfunns-aktuell bok som bl.a. retter søkelyset mot bankers ansvar, eller mangel på sådan.
Boken er mer eller mindre fri for vold og action, men den er likevel intelligent og spennende. Historien har god driv, og forfatteren skildrer det amerikanske rettsystemet med stor troverdighet. Ikke minst gjør han dette på et underholdende vis.
Dette er en velskrevet bok, og som leser føles det tidvis som å befinne seg i en rettsal.
Jeg synes dette var en svært god krim, og lot meg engasjere av en både spennende og intensiv historie. Boken var innimellom umulig å legge fra seg.
Men det er noe som mangler til at jeg kan gi den toppkarakter, likevel ender jeg på et terningkast fem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar