mandag 29. juli 2013

"Verdens Viktigste begivenhet" av Viktoria Lindberg

Verdens Viktigste begivenhet
Viktoria Lindberg
Gyldendal Norsk Forlag
2013


... I høst leste jeg en roman av Heidi Linde, - Agnes i senga! Og, det første jeg tenkte etter å ha lest denne romanen var. Har vi fått en ny Heidi Linde? Fordi, jeg våknet av at jeg gapskrattet, og magemusklene mine fikk nok en gang mosjon. Det finnes bare en H. L. Og det finnes bare en Viktoria Lindberg. Har du ikke hørt om henne, er ikke det så rart. Hun debuterte i år, og dette lover bra for fremtidig karriere!

Barselgruppa utgjør historien om fire babyer, deres mor og pappa/kjæreste. Denne historien strekker seg over et knapt år. Fellestrekket er at samtlige foreldre er førstegangsforeldre. De etablerer et godt vennskap til tross for at møtearenaen primært utgjør kafeer, og der går det i fludium av det varme slaget. Nei, ikke noen kaffelars, her. Etter tur og orden møtes de og hos hverandre. Undrer seg alene og i felleskap om de skal orke å rydde hjemme. De hører med en gang om smokken faller på gulvet. det er bleier og rot, det er samboere som ikke bryr deg så mye som de burde, ... . Ja, og de


undrer seg over den vakre og slanke mammaen. Hvordan har hun tid til å være så perfekt? Som vi alle vet, er et førsteinntrykk et skrint grunnlag til å vurdere et menneske på..

Romanen har alt. Alvor av det alvorlige slaget, de store begivenhetene. Den er rett og slett berikende skrevet med snært, humor og eleganse. Måtte det komme en oppfølger, men det kan jo bli vanskelig dersom den ender slik..!


Savner du en bok å dypdykke i, eller en lettlest roman?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar