mandag 26. februar 2018

"Frost - Olaf venter på våren" av Victoria Saxon

Frost
- Olaf venter på våren
Skrevet av Victoria Saxon
Illustrert av the Disney Storybook Art Team
Barnebok, 3-6 år
32 sider
Oversetter: Camilla Stendov
Egmont Litor
2018

Jeg tipper at mange hjerter små gleder seg nå: For her kommer en ny Frost-bok; om den elleville snømannen Olaf.

En kjølig morgen når vinteren er på hell, ser Olaf at vennene hans, Anna, Elsa og Kristoffer, gjør seg klare for å dra opp på fjellet. "Det er snart vår, så jeg må ta en titt på is-sagingsutstyret mitt", forteller Kristoffer. "Vår?" roper Olaf. "Hva med sommer?" "Jo, men våren kommer før sommeren. Våren har også ting å by på", sier Kristoffer. "Bare VENT OG SE." Anna, Elsa og Kristoffer forteller ham også om blomster, seilturer og dyreunger.

Olaf elsker sommeren, og tror derfor at han også vil elske våren. Olaf er veldig spent. Han vil ikke gå glipp av noen av vårens undere, og bestemmer seg derfor for å finne det beste stedet der han kan vente på våren. Han sitter og venter...i timevis! Hvem skulle trodd at det til og med kan være spennende å vente på våren!

Men noen har glemt å fortelle ham sannheten om våren, den kommer nemlig ikke på én gang, men gradvis...

Det er alltid en fornøyelse å få en velskrevet og flott illustrert barnebok i hånden, hvor det er like så mange ting å betrakte for den voksne leser som for barnets øye. "Olaf venter på våren" er en av den slags bøker.

Boken har en søt historie og er fylt med fargerike illustrasjoner.

"Olaf venter på våren" er en underholdende og morsom høytlesningsbok for både gutter og jenter i alderen 3 til 6 år. Den er lett å lese høyt, språket er tilpasset barn og handlingen er lett å relatere seg til. Dessuten har forfatteren en fabelaktig evne til å se hva som rører seg av tanker og ideer i hodet på Olaf.

Jeg vil tro at denne boken blir en aldri så liten favoritt blant småfolket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar