lørdag 18. oktober 2014

"Mørke Krefter" av Brad Thor

Mørke Krefter
Brad Thor
Thriller
397 sider
Oversetter: Arve Torkelsen
Bazar Forlag
2014

Brad Thor (f. 1969) er en amerikansk forfatter, og han har skrevet flere spenningsbøker som alle har toppet New York Times bestselgerliste, blant annet "Full Black" og "The Last Patriot".

Bøkene hans er utgitt i 26 land. Brad Thor har bakgrunn fra the Department of Homeland Security’s Analytic Red Cell Program, som er det amerikanske nasjonale sikkerhetsrådets koordinerende team.

"Mørke krefter" har toppet amerikanske bestselgerlister, og Brad Thors bøker er utgitt i 26 land.

Verden rystes av en rekke terrorangrep i Europa, bl.a. et hvor en buss full av amerikanske collegestudenter i Roma blir sprengt. Det skal visstnok komme flere angrep, også muligens et på amerikansk jord.


Den 40-årige Scot Harvath, en SEAL veteran og tidligere ansatt i Secret Service, som nå jobber for The Carlton Group, en nyopprettet hemmelig etterretningsorganisasjon (med motto: finn, fiks,
ferdiggjør og følg opp), får i oppdrag å finne de ansvarlige.

Bevisene peker mot en av Harvaths tidligere samarbeidspartnere, en smart dverg som lever av å innhente hemmelig informasjon på vegne av oppdragsgivere som betaler svært godt.
Harvath får tidlig mistanke om at mannen blir forsøkt gjort til syndebukk av dem som egentlig står bak det hele. Men hvem er de? Er det muslimske fundamentalister… eller en farlig tidligere kollega av Harvath med så uhyrlige planer at man knapt kan forestille seg dem?

Handlingen er neglebitende ettersom hovedpersonen, den tidligere kommandosoldaten Scot Horvath, ikke bare må finne ut av hvordan man skal få stoppet forestående angrep, men samtidig må forholde
seg til sine egne demoner.

Bruken av tortur for å hente ut informasjon er levende beskrevet og er det viktigste verktøyet i Horvaths arsenal, selv om han aldri av den grunn mister sin menneskelighet. Forfatteren gir oss nemlig også glimt inn i hans personlige side. Likevel vil ikke Horvath la seg hindre av noe for å avverge angrep. Og hans søken fører ham over hele kloden.

"Mørke Krefter" er en politisk thriller som tar leserne med til Italia, Spania, Frankrike, England, Nederland og (selvsagt) USA i et frenetisk tempo. Og på utmerket vis håndterer forfatteren flere
plott som han nøster sammen i en særdeles spennende avslutning.

Noe jeg likte med boken er at den til en viss grad gjenspeiler en virkelighet som holdes borte fra massene av den generelle formidlingen vi får via media. Og den er en sterk påminnelse om at vi lever i en verden, som stadig rammes av terrorisme, og at den rettferdiggjøres av ulike former for sekteristiske miljøer og religioner.

Boken er også full av karakterer som gir inntrykk og som i hvert fall jeg vil huske en god stund.

Det hele er elegant skrevet, og med stor dyktighet. Forfatteren evner virkelig å ta oss med inn i de politiske intrigers underverden.

Det er dessuten svært så tydelig at forfatteren har gjort sin research godt, noe som er med på å gjøre historien mer skremmende, og ikke minst mer realistisk.

"Mørke krefter" er en bok som vil holde deg fengslet fra første til siste side.

Anbefales!

2 kommentarer:

  1. Hei, så fine anmeldelser du skriver! Jeg fant fant deg fordi jeg lurte på hva andre synes om Den tilfeldige lærling, og måtte lese andre innlegg hos deg også. Jeg skulle ønske du la til "Følg denne bloggen" hos deg, så jeg lett kan følge med på det du skriver framover. Jeg har egen bokblogg: http://rosesommerleser.blogspot.no/

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Så utrolig hyggelig å høre.
    Jeg kommer definitivt til å sjekke ut din bokblogg :-).

    SvarSlett