lørdag 5. januar 2019

"PS fra Paris" av Marc Levy

PS fra Paris
Marc Levy
Roman
325 sider
Oversatt av Anne Elligers
Panta Forlag
2018

Marc Levy ble født i Frankrike 16. oktober 1961. I en alder av 37 skrev han sin første bok, "If only it were true". Steven Spielberg kjøpte filmrettighetene, og filmen "Just like Heaven", med Reese Witherspoon og Mark Ruffalo i hovedrollen, ble en hit i USA i 2005. Etter dette ble Marc Levy forfatter på heltid. Han har skrevet 18 romaner som alle har ligget på bestselgerlistene, bøkene hans har blitt oversatt til 49 språk og han har solgt over 40 millioner bøker verden over. Han er i dag verdens mest leste franske forfatter. Marc Levy bor i dag i New York.

"PS fra Paris" er en moderne, uimotståelig og annerledes roman om uventet kjærlighet.

Jeg har stor respekt for forfattere som klarer å skrive en vellykket kjærlighetsroman. Det er en svært vanskelig disiplin, fordi historien helst bør vekke dype følelser og lengsel etter mer hos leseren. Det må være berusende romantikk, flørting og søte kyss krydret med en dypereliggende historie bak hovedrolleinnehaverne, som selvfølgelig må ha mye

personlighet og karakter. I tillegg spiller omgivelsene en viktig rolle. Humor og et glimt i øyet er også et must. Det gjør nemlig historien levende og enda mer underholdende. I tillegg liker jeg at det er flere lag i historien. Alt dette og mer til, fikk jeg i "PS fra Paris".

Mias ektemann bedrar henne. De er et kjent britisk skuespillerpar og har nylig spilt inn en påkostet film sammen som de trenger å promotere, så de må late som om de er lykkelige. I virkeligheten er ting langt fra på stell, og Mia trenger en pause fra det hele. Derfor bestemmer hun seg for å flykte over Den engelske kanal for å besøke sin beste venninne i Paris. Bestevenninnen Daisy driver den lille restauranten La Clamada i Montmartre, og Mia tar jobb der som servitør. Hun håper at ikke noen vil kjenne henne igjen med en ny frisyre og falske briller.

I Paris møter Mia Paul, en tidligere arkitekt, nå en moderat vellykket amerikansk forfatter. For øyeblikket er han mest populær Asia, spesielt i Korea, men håper å skrive en bok som igjen vil bli godt mottatt over hele verden, akkurat som debutromanen. Hverken Mia eller Paul er på jakt etter romantikk, men det betyr ikke at de ikke kan ha det fint sammen ved å besøke sine favorittsteder i Paris. Men hva skjer når forholdet deres utvikler seg til mer enn bare vennskap?

På tross av at alt ved Paris ser ut til å føre Mia og Paul sammen, stritter de to imot, og tar i bruk alle strategier for å tviholde på sin status som "bare venner". Men det er lettere sagt enn gjort, ettersom skjebnen har helt andre planer for dem.

"PS fra Paris" forteller en flott historie som byr på mange interessante vendinger og overraskelser. Jeg likte Mia og Paul allerede fra begynnelsen. De hadde dybde og varme, dessuten var samspillet dem i mellom morsomt, og fikk ut det beste i hverandre.

Historien blir fortalt via de to hovedkarakterenes synsvinkler, og Marc Levy leverer noen fantastiske personbeskrivelser som når helt inn under huden.

Selve byen Paris er nærmest en karakter i seg selv, og en fantastisk lokasjon for en roman av dette kaliberet. Marc Levy beskriver byen både på en livlig og energisk måte, og vi tas med på en tur rundt om i ulike arondissementer som selv de minst frankofile av dere vil finne tilfredsstillende.

Boken er velskrevet, og Marc Levy har en flott og dynamisk skrivestil.

"PS fra Paris" var en fin overraskelse. Jeg liker å oppdage forfattere jeg ikke kjenner til fra før, og kan godt forstå hvorfor Marc Levys bøker har ligget på bestselgerlistene.

Hvis du er på utkikk etter en bok full av varme, latter og romantikk, og i tillegg både kjenner og elsker Paris, vil du definitivt like denne.

"PS fra Paris" er den første boken jeg har lest av Marc Levy, men det blir garantert ikke den siste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar