søndag 29. september 2019

"Bjørnar" av Malin Falch

Bjørnar
Malin Falch
med Regine Toften Holst
Tegneseriebok
Alder: Barn 9-12
63 sider
Egmont Kids Media
2019

Serieskaper Malin Falch (f. 1993) kommer fra Trondheim. Hun tok sin utdannelse i San Fransisco på det prestisjetunge Academy of Art University.

Der vant hun tre studentpriser, for beste design, beste animasjon og beste bakgrunnsdesign. Falch har tidligere jobbet for spilldesignselskapet Zynga Inc., men sa opp jobben for å flytte til Norge og jobbe med Nordlys-serien.

Malin Falchs debut-tegneserie vant både Arks barnebokpris og Pondus-prisen i 2018! Bokserien Nordlys er en portalfantasy med røtter i norsk folketro.

"Bjørnar" er en historie fra Nordlys-universet, som finner sted 30 år før Sonjas reise til den magiske Jotundalen.

De snakkende dyra i Jotundalen er truet av vikingene som jakter nådeløst på dem, utstyrt med våpen og feller. En kamp for skogens framtid - og overlevelse - har startet.

I denne frittstående historien fra Nordlys-universet får du vite hvor den godmodige Bjørnar kommer fra, og hvordan han endte opp med å bli en god venn av Espen. Dette er en hjertevarm, vemodig og nydelig historie fortalt og skisset av Malin Falch - forfatteren av Nordlys-bøkene - og er deretter rentegnet av talentfulle Regine Toften Holst.

Dette forseggjorte fantasyuniverset byr på action, humor og spenning, og de ville fargene og stemningen dem imellom gjør lesingen til en utsøkt visuell glede.

"Bjørnar" byr på en herlig og spennende historie som kan leses av både barn og voksne. Jeg ble fanget av fortellingen og de flotte illustrasjonene.

En stor anbefaling fra meg - selv for den som ikke vanligvis leser tegneseriebøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar