torsdag 12. november 2020

Juleroser 2020

Juleroser 2020
Herborg Kråkevik (Red.)
Julehefte
96 sider
Samlaget og Egmont
2020

"Juleroser" er et nydelig illustrert, litterært julehefte med bidrag fra noen av de fremste forfatterne og kunstnerne i vår tid. Som redaktør for det mest populære juleheftet i Norge ønsker Herborg Kråkevik å gi leserne store kunstopplevelser til jul, i en god balanse mellom nostalgi og modernitet.

Årets tema er kransen, et symbol på evighet. Det er 100 år siden Sigrid Undset gav ut "Kransen" om Kristin Lavransdatter, og det skriver Sigrun Slapgard om i årets hefte.

"Juleroser 2020" har også bidrag fra Nina Lykke, Simon Stranger, Trygve Skaug, Naja Marie Aidt, Magne Furuholmen, Mari Slaatelid, Jon Fosse, Sigrid Bonde Tusvik og mange flere. Aurora har skrevet den nye julesangen "Vinterens gåte". I tillegg får du tre flotte kunsttrykk som du kan ta ut og ramme inn.

I år utvider Herborg Kråkevik Juleroser-universet med konsertturné, album og julesangbok, i tillegg til de populære juleheftene "Juleroser" og "Barnas Juleroser".

Juleheftet, sangboken og albumet blir lansert nå i november, og turneen foregår i desember. I Bergen, Oslo og Kristiansand kan publikum i tillegg glede seg til en unik opplevelse der det sterke laget skal opptre sammen med byens egne symfoniorkestre: Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien og Kristiansand Symfoniorkester.

For Kråkevik har det lenge vært en drøm å ta med seg "Juleroser" på turné:

- Det skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og kunst gjør alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleve "Juleroser" frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda g tøra dykk og forhåpentleg gje litt fred i julesinnet, sier Herborg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar