lørdag 25. mai 2024

"Hva hvis det er mulig, da?" av Anja Hammerseng-Edin

Hva hvis det er mulig, da?
Anja Hammerseng-Edin
Sakprosa/Selvutvikling
164 sider
Cappelen Damm 
2024

Anja Hammerseng-Edin (f. 1983) er tidligere landslagsspiller i håndball med 59 landskamper og 143 landslagsmål bak seg. Hun er gift med Gro Hammerseng-Edin, og sammen har de barna Mio og Leo. Anja står bak podkasten "Hva hvis det er mulig, da?", er mental trener og coach, medeier i Heart Mentality (et digitalt treningssenter for hodet/mental trening) og driver Hammerseng-Edin med kona Gro. Her jobber de med formidling og personlig utvikling. Anja er også en ettertraktet foredragsholder gjennom Athenas.

Anja har tidligere utgitt bøkene "Fearless" og "Talentets indre kamp". Hun har også vært medforfatter av boka "Anja + Gro = Mio".

Tidligere håndballproff Anja Hammerseng-Edin hjelper deg på veien til å bygge mental styrke, utforske det ukjente og finne ditt indre gull.

"Hva hvis det er mulig, da?" er en pragmatisk selvhjelpsbok som gir enkle og anskuelige instruksjoner for å oppnå større livskvalitet.

Et umorsomt liv på autopilot er ikke noe å trakte etter. For er det egentlig slik vi ønsker å ha det, både i arbeidslivet og ellers? Altfor mange lar seg styre av normer og forventninger - skapt av andre. Sakte, men sikkert kan gnisten svinne hen. Dette ønsker Anja Hammerseng-Edin å gjøre noe med. Med "Hva hvis det er mulig, da?" har hun skrevet en bok til deg som har lyst til å utforske potensialet ditt.

I løpet av livet står vi alle i øyeblikk hvor rollene endres. Det trygge trekkes bort fra oss, eller vi velger selv å endre kurs, dersom vi er klare for noe nytt. Det er vanlig å gå gjennom slike endringsprosesser og rollebytter, både store og små.

Boken er rettet mot den som er nysgjerrig på endringer, som kanskje skal begi seg ut på en ny etappe i livet og som derfor vil trenge en rekke verktøy som kan være til hjelp som en del av denne prosessen. En solid verktøykasse som vi kan ta i bruk både for å stå stødigere i en transformasjon, og når vi trenger nyttige grep for å kunne overbevise både oss selv og omverdenen om at vi skal gjennomføre. Det å finne en ny vei og endre på noe vesentlig vil nemlig påvirke valgene vi tar, og kanskje også menneskene rundt oss - hvem vi vil lære av, og hva vi må prioritere bort. 

Dette er også en bok for den som er nysgjerrig på å utforske potensialet sitt, som famler litt etter å finne gullsonen sin, der man blir inspirert, trives og presterer - men først og fremst har det godt. I tillegg er boken for den som ønsker en bedre forståelse av seg selv, og hvilken betydning endringene i livet kan ha når man ser dem i en større sammenheng.

Basert på egne erfaringer fra idretten, og ved å hjelpe andre med å bygge mental robusthet, har Hammerseng-Edin med inspirasjon fra Joseph Campbell og Walt Disney utviklet syv steg som du trer gjennom når du er i endring. 

I boken guides vi gjennom følgende syv steg: 1. Muligheten, 2. Tvilen, 3. Metodene, 4. Treningen, 5. Testene, 6. Finalen og 7. Gi videre.

Stegene er relevante og argumentene for dem er utførlige. På en superforståelig måte setter hun opp de syv avgjørende stegene for utvikling. Mange eksempler fra hverdagen illustrerer forfatterens synspunkter.

Hvis du er lidenskapelig og ambisiøs, vet du utvilsomt hvordan du skal håndtere endringer. Dessverre kommer ambisjoner og lidenskap også med tvil om man er klar nok, frykt for å mislykkes og bekymring for konsekvensene dersom forventningene ikke innfris. Dette er helt naturlige følelser som ikke i seg selv er et problem, men som kan bli problematiske hvis du handler ut ifra dem. 

Basert på tilegnet innsikt og kunnskap, har bokens forfatter en noe ukonvensjonell tilnærming til hva som skal til for å gjennomføre vår egen transformasjon og vår egen heltereise. Den skiller seg fra mer tradisjonelle målsettingsprosesser, fordi den ikke bare handler om hva du skal gjøre - men hvem du blir i prosessen. I hvert kapittel går Hammerseng-Edin dypere inn i hvert steg, hun stiller spørsmål vi kan reflektere over og anbefaler øvelser vi kan gjøre.

Boken er lettlest og skrevet i en entusiastisk, upretensiøs, fortrolig tone, direkte adressert til leseren. Den er også er godt strukturert, ikke så mange kompliserte omveier og resonnementer.

Anja Hammerseng-Edin er virkelig en lidenskapelig inspirator som evner å forstå nøyaktig hvor du befinner deg, og tankegangen hennes tar deg til neste nivå. Hennes egen nysgjerrighet, refleksjon og energi er smittende, og gjør at du husker hva som blir sagt og hvordan du skal omsette det til handling.

Forfatteren gjør det forståelig for leseren at vi kan lære underbevisstheten vår å jobbe for det livet vi ønsker oss.

Jeg har lest mange selvhjelpsbøker, og de fleste har ofte vært sentrert om et begrenset tema, men denne boken er mer bred. Det den har gjort for meg er å tillate meg å raskt endre fokus og få et positivt resultat.

Det er en bok som ikke "bare" skal leses, men som også skal brukes, også som en referansebok, for rask løsning av livets utfordringer.

"Hva hvis det er mulig, da?" gir deg inspirasjon og dokumentert kunnskap til å prestere og levere. Jeg opplevde følelsen av å få verktøy i hånden som jeg ikke visste at jeg hadde til rådighet. 

Det er spennende lesning, og det hjelper å bli bevisst på hva man holder på med. Veiledning til hvordan du kan bruke mental trening for å påvirke humøret ditt, bestemme hvordan du reagerer i visse situasjoner og skape positive endringer i livet ditt.

En interessant bok om et emne som er relevant for alle. For hvem har ikke interesse av å utvikle seg selv og få mer ut av livet?

Gled deg! Anbefales!

Er du åpen for spørsmålet: Hva hvis det er mulig, da?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar