mandag 18. juli 2016

"Du og jeg, for alltid" av Jill Mansell

Du og jeg, for alltid
Jill Mansell
Roman
432 sider
Oversatt av Linda Marie Vikaune
Cappelen Damm
2016

Jill Mansell bor i Bristol i England og har skrevet populære og kritikerroste feelgood-romaner siden 1991. Forfatteren er en gjenganger på Sunday Times' og New York Times' bestselgerlister og har solgt millioner av bøker på verdensbasis.

Ingenting kan holdes skjult for alltid, aller minst kjærligheten...

Før sin altfor tidlige død, skrev Jo Harper et sett med bursdags brev til sin åtte år gamle datter, Lily. Hvert eneste år, er det et nytt brev fra hennes avdøde mor som venter på Lily. På sin 25-års dag, åpner hun det aller siste brevet. I det får Lily vite alt om den eneste virkelige kjærligheten i morens liv - Declan Madison.

Brevet får uventede konsekvenser for Lily og de som hjalp til med å oppdra henne etter morens død -  Coral (morens beste venninne), Patsy (Lilys tidligere barnevakt) og Dan (Patsys yngre bror).

Å lese om morens store kjærlighet er både overraskende og oppløftende, og Lily bestemmer seg nærmest umiddelbart for å finne denne mannen.

Samme dag, møter hun Eddie Tessler, en kjent skuespiller som har gjemt seg fra pressen. Det tar ikke lang tid før Lily er sterkt involvert i Eddies forsvinningsnummer. Han snur rett og slett livet hennes på hodet. Men barndomsvennen Dan, har sine egne grunner for å hindre at hun blir altfor oppslukt av Eddie, og når enda flere hemmeligheter begynner å dukke opp, blir livene til Lily og de menneskene hun er glad i aldri helt som før....

"Du og jeg, for alltid" forteller en historie om sorg, tap, håp og kjærlighet.

Boken er en herlig blanding av romantikk, spenning og komikk, der de komplekse karakterene har et felles ønske om å være dypt elsket og verdsatt.

Handlingen finner sted i den idylliske landsbyen Stanton Langley i Cotswolds (i England).

Jill Mansell har for øvrig gjort en fantastisk jobb med å skape en sjarmerende setting i et svært elskverdig samfunn. Jeg kunne med glede ha hoppet inn i handlingen for å oppleve de flotte omgivelsene, besøke puben The Star Inn, og glidd inn som en del av lokalbefolkningen.

"Du og jeg, for alltid" har varme, sårbare og sympatiske kvinnelige karakterer. Lily er vår heltinne, så er det Coral, som oppdro Lily, og Patsy, en av hennes nære venninner og en gang barnevakt. Alle disse kvinnene viser en inspirerende karakterstyrke. Jeg vil tro at Patsy er en karakter som vil appellere til mange lesere. Hva jeg likte mest med disse kvinnene var dynamikken mellom dem. Deres historie er gjenkjennelig, men også en påminnelse om at, vi med de rette menneskene rundt oss, kan komme oss gjennom nærmest hva som helst.

Dessuten er karakterene godt utviklet og realistiske, og jeg brydde meg om dem alle, fra landsbyens kjekkas Dan, til den ensomme og sørgmodige Coral, som er fast bestemt på å begynne å leve igjen.

Hver gang forfatteren introduserte noen nye karakterer, etterlot de seg dype avtrykk i historien, ettersom man innser hvordan deres tidligere erfaringer i livet har formet dem.

Selv om dette først og fremst er en historie som fokuserer på Lilys jakt etter å finne sin vei i livet, får vi som lesere også være vitne til annen dynamikk og andre relasjoner.

Hvis jeg skal oppsummere min leseopplevelse av "Du og jeg, for alltid", var det en god, underholdende, men også en roman med et budskap. Boken er definitivt et bekjentskap verdt, særlig hvis man liker denne sjangeren.

Fylt med latter og tårer, vennskap og kjærlighet, er "Du og jeg, for alltid" en oppløftende roman med karakterer som berører sjelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar