torsdag 23. juni 2016

"Alt i et øyeblikk" av Erica James

Alt i et øyeblikk
Erica James
Roman
509 sider
Oversatt av Elisabeth Haukeland, MNO
Bastion Forlag
2016

Erica James (f. 1960) kommer fra Surrey i England. Hun har skrevet flere internasjonale bestselgere, og har blant annet vunnet Romantic Novel of the Year Award. I dag er hun bosatt delvis i Cheshire i England og delvis ved Comosjøen i Italia.

Det var en bryllupsinvitasjon som forandret alt for Floriana...

Ved Comosjøen er det vakkert, fortryllende og romantisk. For Floriana, er det stedet hvor hennes livs kjærlighet skal gifte seg med en annen kvinne. Og hun har blitt invitert til bryllupet.

For den eldre kvinnen Esme Silcox, er det der hun ble forelsket for første gang (for mer enn seksti år siden). Ofte lurer hun på hva som egentlig skjedde med mannen som stjal hennes hjerte - og forandret hennes liv.

Etter at kjæresten forlot han, har eiendomsutvikleren Adam Sterk begravd seg helt ned i sitt arbeid. Kan en tur til Comosjøen være den forandringen han sårt trenger?

Et øyeblikks uoppmerksomhet fører de tre ulike menneskene sammen og endrer deres tilværelse totalt.

"Alt i et øyeblikk" forteller en vakker og rørende historie om kjærlighet og de små øyeblikkene som forandrer livet vårt for alltid.

Det er en skikkelig feel-good bok som utfolder seg i to, både mytiske og velkjente miljøer: Oxford i England og ved Comosjøen i Italia.

Dette er en historie om kjærlighet, ensomhet og om å alltid kunne forvente det uventede. En historie full av fantastiske overraskelser!

På et hjertevarmt og uventet vis, vever forfatteren sammen de ulike karakterenes skjebner. Dessuten er miljøbeskrivelsene hennes så levende at det sniker seg inn et ønske om å få se og oppleve dem selv.

Historien er som nevnt satt til både Oxford i England og ved Comosjøen i Italia, men det var Comosjøen som føltes så innbydende ut, og som transporterte meg med karakterene til et sted hvor jeg ikke ønsket å reise tilbake fra.

Forfatteren tar oss med til Comosjøen både i fortid og nåtid, ettersom hun forteller Esmes historie fra hennes yngre år, og når hun på nytt besøker de samme stedene da en dramatisk hendelse ved Comosjøen fører karakterene sammen.

Det dramatiske åpningskapittelet bringer de tre hovedpersonene, Floriana, Adam og Esme sammen.

Ulike punkt i plottet vises fra hver av karakterenes perspektiv, og de er alle like så interessante som det neste.

Jeg likte de tre hovedpersonene svært godt. Floriana var en livlig og fremtredende karakter, Esme en klok, men nesevis kvinne og Adam en sann gentleman med omsorgsfull natur.

Gjennom det narrative blir et budskap om kjærlighet og godhjertethet portrettert.

Ved bruk av tilbakekallende minner gjennom fortellinger, samt flashbacks, får vi som lesere en gylden mulighet til å bli bedre kjent med både Floriana, Adam og Esme.

Språket er godt og sikkert, dessuten gjør forfatterens små detaljer, her og der, romanen enda morsommere. Og ved å referere til Harry Potter, Haruki Murakami og Blackwells store bokhandel i Oxford, blir gjenkjennelsesefaktoren desto større.

For øvrig er både tempoet og tonen i boken bedagelig, med tillagte momenter av dramatikk.

Men det er den fortryllende settingen og de engasjerende karakterene som gjør "Alt i et øyeblikk" til en høyst anbefalelsesverdig bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar