torsdag 6. juli 2017

"Mitt (ikke så) perfekte liv" av Sophie Kinsella

Mitt (ikke så) perfekte liv
Sophie Kinsella
Roman
464 sider
Oversatt fra engelsk av Embla Skjong Bjørnerem
Gyldendal Norsk Forlag
2017

Sophie Kinsella (pseudonym) er en britisk forfatter og journalist født i 1969. Hun har skrevet åtte bøker om shopoholikeren Rebecca Brandon/Bloomwood. I tillegg har Kinsella skrevet sju frittstående romaner og en ungdomsbok.

I mars 2009 hadde filmen "En shopoholikers bekjennelser" premiere på norske kinoer. Filmen er basert på de to første bøkene om Rebecca Bloomwood. Sophie Kinsella bor i London sammen med mann og fem barn.

"Mitt (ikke så) perfekte liv" er en humoristisk bok som fokuserer på jakten etter det perfekte liv, og forteller hvorledes mange, i dagens teknologiske verden, foretrekker å projisere ideelle øyeblikk av sine liv på sosiale medier, fremfor den faktiske virkelighet.

Hovedpersonen Katie Brenner er en kvinne i midten av tyve årene, med en praktikantstilling i et markedsføringsfirma i

London. Ved å fremstå som en vellykket karrierekvinne i London, forsøker Katie etter beste evne å holde sin landsbyidentitet skjult. Ifølge Instagram lever hun nemlig det perfekte liv, med en leilighet i London, en glamorøs karriere i PR-bransjen og daglige opplevelser.

Men Katies liv er imidlertid ikke fullt så glamorøst som det hun forsøker å projisere overfor andre. For det livet hun deler på Instagram, er egentlig ikke hennes. Den bistre virkeligheten derimot, er at hun blir ydmyket på jobben og at leiligheten hun bor i strengt tatt bare er et rom. Dessuten er hun knapt nok i stand til å betale regningene sine og har små utsikter til en umiddelbar bedring av livssituasjonen.

I sterk kontrast til dette står Katies sjef, Demeter Farlowe. Hun er prototypen på alt det Katie ønsker å være. Demeter er en kvinne som utviser stor selvtillit, perfeksjon og suksess.

Når Demeter for første gang på lang tid befinner seg i en presset situasjon, er det Katie som må lide under konsekvensene av hennes vrede. Så hun gir Katie sparken.

Knust, men fast bestemt på å forholde seg positiv, tvinges Katie til å forlate London og returnere til foreldrenes gård i Somerset. Der bestemmer hun seg for å starte helt på nytt, og bruke sine PR-kunnskaper til å hjelpe foreldrene med å forvandle gården til en glamorøs camping for stressede byboere. Ideen blir en suksess. Alt går strålende og Katie begynner faktisk å nyte livet igjen, inntil den dagen da en uventet gjest sjekker inn: hennes tidligere sjef Demeter.

"Mitt (ikke så) perfekte liv" er enda en velskrevet og underholdende roman av Sophie Kinsella.

Du vet hva du får når Kinsella skriver, og om du liker det eller ikke er et spørsmål om smak.

Historien er veldig hyggelig, søt og inneholder mange av de elementene som forventes av en chick-lit roman.

Verken personer eller plott inneholder store overraskelser. Likevel fungerer boken fint på sjangerens vilkår.

Kinsellas karakterer føles omtrent som virkelige mennesker, og det er lett å kjenne seg igjen i dem.

Gjennom hovedpersonen Katie, lærer vi at streben etter det perfekte liv, ikke nødvendigvis fører oss dit vi vil. Snarere, vil de tøffe leksjonene vi lærer for å komme dit, likevel gjøre denne livsreisen verdt det. Således gir historien også rom for ettertanke.  

Jeg ble veldig godt underholdt hele veien gjennom, og jeg vil absolutt anbefale den til alle (kvinner) som er på utkikk etter en god chick-lit bok.

Som lidenskapelig chick-lit leser, gledet jeg meg enormt til denne boken, og mine forventninger ble så definitivt oppfylt. Det eneste som irriterte meg med denne boken, er at den var så underholdende at det bare tok meg noen få dager å lese den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar