torsdag 21. desember 2017

"Min tid 2018" av Björg Thorhallsdottir

Min tid 2018
Björg Thorhallsdottir
Agenda/Almanakk
Størrelse: 16 x 22 cm
Vekt: 240 gram

Björg Thorhallsdottir er en norsk-islandsk kunstner og en av Norges mest populære grafikere. I tillegg er hun en etterspurt foredragsholder og inspirator. Hun ble født i Isafjordur på Island i 1974, men familien flyttet snart til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og Sørøst-Asia. Björg har tiårig kunstutdannelse fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor. Hun har også utsmykket flere kirker og bygninger. I 2010 åpnet hun galleriet Lykkehaven i Sandvika. Björg beskriver kunstprosjektet slik:

Mitt store kunstprosjekt er å inspirere andre. Jeg lager bilder for å minne menneskene på hvor vakre de er, og hvor heldige vi er som har fått livet i gave.

Da Björg ble enke tretti år gammel og alenemor for to år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen og andre som har mistet noen skulle ha et sted å minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening, og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I tillegg til kunsten har Björg lansert sin egen Cava, Lykkebobler, og Skravlevin, produsert på vingårder i Spania og Italia. Hun har også skrevet og illustrert flere bøker, blant annet "Veien til lykke" som utkom i 2015. I 2017 er hun fast spaltist i magasinet Tara.

Nå er det 2018.
Nyt hver dag - for du kommer aldri til å være så ung igjen!
Ta tak i dine drømmer, ta tak i dem du elsker.
Lytt til hjertet og ikke fornuften, for hjertet tar deg med til magiske steder.
Opplev heller hverdagsmagien, enn hverdagsstrevet.
Husk at det er ditt liv, og at dine valg blir ditt liv!
La hjertet vise vei.

Agendaen "Min Tid 2018" er fylt med Bjørgs kunstverk ledsaget av kunstnerens ord. Bl.a. om viktigheten av å ta vare på den tiden vi har. Er du glad i Bjørgs vakre bilder og underfundige betraktninger, er dette den rette gaven til en god venn eller deg selv.

I en tid hvor alt er foranderlig og gamle tradisjoner delvis forsvinner og nye kommer til, får man med "Min Tid 2018" et fast holdepunkt i en travel hverdag.

Almanakken er rikt illustrert med Bjørgs bilder og finurlige visdomsord. Den perfekte gaven til venninne, søster, mor, bestemor, tante, niese eller til deg selv.

Hva er det som gjør denne boken så spesiell? Hva gjør den forskjellig fra alle de andre tusenvis av almanakker og agendaer som blir utgitt årlig?

Til å begynne med er det en fryd å studere de inspirerende illustrasjonene. De er så nydelige at du ikke ønsker å legge boken fra deg. Hver side er rett og slett en gave. Dessuten er hver måned illustrert i regnbuens ulike farger.

Dernest er boken i seg selv utrolig vakker og full av finurlige visdomsord. Den er også vakkert innbundet og har en flott silkesnor som enkelt lar deg finne ut hvor du er, uten et irriterende bokmerke av papir som bare raser ut.

Hva ønsker du å fylle neste år med? Hva er viktig for deg? Hvem er viktig for deg? Hvilke mål har du? Livet vårt er en gave hver dag, og vi er så heldige som er her og får møte en ny dag!

Tid er noe av det mest verdifulle vi har.

"Min tid 2018" vil hjelpe meg med å forvalte den tiden jeg har.

En vakker almanakk av Björg Thorhallsdottir!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar