tirsdag 26. desember 2017

"Atsjo - verdens søteste pandabjørn (med verdens villeste nys)" av Neil Gaiman

Atsjo - verdens søteste pandabjørn (med verdens villeste nys) 
Neil Gaiman
Illustrert av Adam Rex
Barnebok, 3-6 år
102 sider
Gjendiktet av Simon Stranger
Fontini Forlag
2017

Fofatteren Neil Gaiman (født 1960) er allerede verdensberømt, men dette er hans første bildebok for de yngste.

Gaiman er opprinnelig fra England, men er bosatt i USA. Gaiman er særlig kjent for tegneserien "Sandman", som ble en internasjonal sensasjon. Gaiman har også skrevet flere kritikerroste bøker for barn

Adam Rex (født 1973) er en prisvinnende illustratør og forfatter.

Bli kjent med Atsjo, verdens mest sjarmerende (og nysete) panda! Når Atsjo nyser, kan hva som helst skje...

"Atsjo - verdens søteste pandabjørn (med verdens villeste nys)" inneholder tre koselige og morsomme fortellinger samlet i én tykk bok:

"ATSJOOs dag på stranden":

Det er sommerferie, og Atsjo har en fin dag på stranden med mamma og pappa. Han spiser is, solen skinner, og hilser på en krabbe som plasker i en liten pytt. Bølgene glitrer og skinner. Lyset er veldig, veldig sterkt. Da begynner det å prikke og kile i nesen hans. Kilingen vokser inni ham og blir til en storm. En nyse-orkan som plutselig må ut. Nyset er så kraftig at havet deler seg! Nå klarer ikke den store hvalen svømme til den andre siden, og fiskene ser heller ikke så fornøyde ut. Men hvordan skal han få ordnet havet? For hvis han ikke gjør det, vil ingen komme på stranden og kjøpe is. Atsjo er nødt til å nyse havet på plass.

"ATSJOO på sirkus":

En kveld skal hele familien på sirkus. Atsjo gleder seg så mye at det nesten bobler inni ham. Men midt under forestillingen kjenner han at det begynner å klø i nesen. Han må nyse, og gjør det så kraftig at hele sirkusteltet faller sammen. Det var jo nesten som et sirkus-triks tenker han.

"ATSJOO begynner på skolen":

Hvis du kan huske din første skoledag, er det lett å føle sympati med Atsjo. Han skal begynne på skolen, men gruer seg - for alt med skolen er nytt - og litt skummelt. Han håper de andre guttene og jentene er snille. Kommer de til å like ham? Og hva vil skje på skolen? Kommer Atsjo til å gjøre det han er aller flinkest til?

I mine øyne klarer ikke Neil Gaiman å skrive noe som er dårlig.

Og denne boken er ikke noe unntak.

De tre historiene er korte og fulle av humoristiske øyeblikk. De er også enkle og lette å forstå. Barna vil garantert le hver gang Atsjo nyser!

Illustrasjonene til Adam Rex er fantastiske og svært detaljerte, og gir den voksne leseren mulighet til å stille barna spørsmål om hva som skjer når Atsjo nyser. Illustrasjonene gjør dessuten boken til en slags let og finn-bok hvor man eksempelvis kan høre om barna klarer å finne en rev på den aktuelle siden. Slike spørsmål vil bidra til både kognitiv tenkning og kreativitet.

I tillegg viser boken at selv den minste kan få store ting til å skje, men at vi noen ganger trenger hjelp fra vennene våre.

"Atsjo" er en flott bok for barn i alderen 3 til 6 år, og som egner seg meget godt til høytlesning og som godnattbok.

Denne boken er et must! Og selv om historiene er korte, skorter de ikke på humor og fantasi, og i motsetning til flere andre barnebøker, vil du ikke ha noe imot å lese den enda en gang, når barnet ditt spør deg om det.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar