lørdag 24. mars 2018

"Quiz og grøss" av Tom Egeland og Kurt Aust

Quiz og grøss
Tom Egeland og Kurt Aust
Underholdning
Innbinding: Heftet (myke permer)
440 sider
Aschehoug
2018

Kurt Aust og Tom Egeland er begge krimforfattere. De fant hverandre i en felles interesse for det okkulte, groteske og mystiske. Begge er også glad i gåter og quiz. Så derfor altså "Quiz og grøss".

Kurt Aust brakdebuterte med "Vredens dag" i 1999, den første i en serie historiske krimromaner fra 1700-tallet. Han har også skrevet Tour de France-thrilleren "Dødt løp", kodekrim og tegneserier. Aust har utgitt 13 bøker, og fikk Rivertonprisen og Glassnøkkelen for beste skandinaviske kriminalroman for "Hjemsøkt" (2003). Han har mottatt Mads Wiel Nygaards legat og Vestfolds litteraturpris for sitt forfatterskap. Verkene hans er oversatt til tretten språk. Kurt Aust har fast quiz-spalte i avisen Gjengangeren.

Tom Egeland har høstet stor anerkjennelse for sine bestselgende spenningsromaner om arkeologen Bjørn Beltø. Han har utgitt 18 bøker og er tildelt Rivertonprisen (2009) for "Lucifers evangelium", ARKs barnebokpris

(2013) for "Katakombens hemmelighet", Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap, Sagaprisen (2015) for sine historiske romaner og Riksmålsforbundets litteraturpris (2016) for "Djevelmasken". Thrilleren "Ulvenatten" (2005) ble kinofilm og tv-serie. Egeland er bokanmelder i VG og president i det kriminallitterære selskapet Rivertonklubben. Bøkene hans er oversatt til 24 språk.

Er du klar for en annerledes quizbok?

I "Quiz og grøss" har krimforfatterne Kurt Aust og Tom Egeland samlet over 1200 spørsmål om koder, demoner, drap og monstre, storspioner, mesterforbrytere og det som verre er.

I tillegg til spørsmål får du åtte spesialskrevne noveller, en håndfull notiser om ting du garantert ikke ante kunne være sant, og du kan boltre deg i gåter og koder. Det er også spørsmål til barn og unge, og
en spesialavdeling for nerder.

Kurt Aust og Tom Egeland har begge stor kunnskap om menneskesinnets irrganger og verdens djevelskap. I denne boken har de virkelig gitt seg mørkets hemmeligheter i vold. Både i dypt alvor og med glimt i øyet.

Designeren Marius Renberg har satt sitt eminente preg på boka. Omslaget er laget av Erlend Askhov.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar