lørdag 22. desember 2018

"Antiklimaks - Heller mot enn for!" av Siri Pettersen

Antiklimaks
- Heller mot enn for!
Siri Pettersen
Tegneserie
120 sider
Egmont
2018

KLART VI KAN FORANDRE VERDEN!
Det mener i hvert fall gjengen i Antiklimaks! De synes alt er feil, og sammen skal de kjempe for en bedre verden. Men er de enige om hvordan? Nei! Har de en felles plan? Nei! Er de enige om hva som er viktigst? Nei! Kommer du som leser til å bli glad i dem? JA!

For endelig er denne norske og klassiske stripeserien samlet i sin helhet. Før Siri Pettersen ble forfatter, og tok verden med storm med sitt fantasyepos, "Ravneringene", tegnet hun stripeserien Antiklimaks. En humorserie med sterke politiske undertoner! Som Siri selv har sagt: "Det er serien for deg som ønsker en annen verden!" (Og hvem gjør ikke det i disse dager.)

Antiklimaks vant Bladkompaniets tegneseriekonkurranse i 2002 og fikk Sproingprisen i 2003.

Siri Pettersen la ned tusjpennene i 2004 for å konsentrere seg om det episke fantasy-verket, "Ravneringene". En bokserie som nå er utgitt i 13 land, og opsjon på filmrettighetene er allerede kjøpt.

"Det er femten år siden jeg tegnet Antiklimaks. Den gangen var jeg på mitt mest engasjerte, men muligens ikke mitt klokeste. La oss anslå at jeg opererte med 18 i karisma og 9 i visdom. Lett å erkjenne, sånn i ettertid. Alt var galt, og jeg hadde lommene fulle av enkle løsninger. Det kan jeg leve med. Jeg kan til og med nyte å se tilbake på det med en flau varme, som når man kommer over kjærlighetsdikt fra tenårene." Skriver Siri Pettersen i forordet sitt i boken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar