onsdag 20. november 2019

"Kollektivet - Kjærlighet uten genser" av Torbjørn Lien

Kollektivet
Kjærlighet uten genser
Torbjørn Lien
Tegneseriebok
176 sider
Egmont
2019

Tallet tretten betyr ikke alltid ulykke; den trettende Kollektivet boka - Kjærlighet uten grenser - betyr definitivt lykke for fansen.

Etter ett års pause, og et forlagsskifte fra Vigmostad & Bjørke til Egmont, har det nå kommet en ny Kollektivet-bok, som samler i tilnærmet kronologisk rekkefølge alt som er laget av Kollektivet og Blacktööth fra sommeren 2016 til sommeren 2017.

Boka inneholder i tillegg en ekstra stor godbit, nemlig alle Torbjørn Liens julehistorier fra årene 2014-2016, som til sammen utgjør én lang fortelling. Disse historiene ble favoritter hos kritikerne og fansen, og er definitivt noe av det beste han har laget. I tillegg har Lien skrevet en rekke kommentarer til både disse historiene og til mye av det øvrige innholdet.

- Kollektivet handler om alle typer mennesker, uttaler Torbjørn Lien - uansett legning, tro, kropp eller hudfarge, og jeg har som mål å fremstille alle som likeverdige tullinger.

- Folka i serien min tenker fortsatt veldig mye på sex og festing. De krangler og slåss, og i ettertid ser jeg at hadde handlingen foregått i USA, så ville de fleste vært konk eller døde, med tanke på alle utgiftene til lege og sykehus.
 Men de bryr seg fortsatt om hverandre på den merkelige - og av og til uforståelige - måten som gode venner gjør. Og det er for meg det aller viktigste.

Kollektivet er en av Norges mest populære og lengstlevende tegneserier. Den startet i 2000 og har hele tiden vært skrevet og tegnet av Torbjørn Lien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar