søndag 28. februar 2016

"Kunsten å fly" av Morten Åsli

Kunsten å fly
- Ta styringen i ditt eget liv
Morten Åsli
Selvutvikling
224 sider
J.M. Stenersens Forlag
2016

Morten Åsli har utdanning fra Luftforsvarets Flygeskole og Krigsskole, samt en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI. Han jobbet 19 år i Forsvaret, der han i tillegg til å være flyger, jobbet i både operativ og strategisk stab. Morten er en erfaren mentaltrener og foredragsholder. Han er også tidligere aktiv utøver av fullkontakt-kampsport, og har flere NM-titler i tungvekt.

Er du redd for å ta ordet i forsamlinger?
Nervøs for å få kritikk?
Har du alltid dårlig tid?
Vil du gjøre endringer i livet ditt?


Når du ønsker å ta styringen i ditt eget liv, finnes det metoder som kan hjelpe deg. Morten Åsli bruker sin erfaring som

flyger og mentaltrener og viser hvordan du kan gjenvinne kontrollen, disponere tiden og ta gode valg.

Den som sitter bak spakene på et fly, må være til stede og ta riktige valg. Hvis du er godt forberedt, takler du både rutineoppdrag og uventede hendelser. Morten Åsli opplever at mye av det han lærte som flyger også kan brukes for å gjøre hverdagen bedre, uansett om man er i lufta eller på bakken. I denne boken deler han sine teknikker for et bedre liv.

- Lær å forberede deg
- Bruk sjekklister for å huske alt du skal gjøre
- Lær å ta gode valg
- Finn ut hva som er viktig i livet ditt
- Lær å bryte store, kompliserte problemer ned i små, overkommelige oppgaver


Tittelen på boken, "Kunsten å fly", handler om hvordan forfatteren føler seg når han lykkes og oppnår det han ønsker. Det kan være både store og små ting som gir han følelsen av å fly. Å fly vil si at han har frihet til å gjøre det han vil, når han selv ønsker å gjøre det. Frihet til å ta de valgene som gjør at livet blir enda bedre.

Hver eneste dag tar du mange valg. I løpet av livet tar du uendelig mange valg. Måten du lever livet ditt på blir en rutine, og det er fort gjort å glemme at det er du som har kontrollen. Men så hender det at du av og til våkner opp og innser at du står ved et veiskille. Du forstår at du må velge hvilken vei du skal gå videre, selv om du ikke vet hvor du kommer til å ende.

Forfatterens ønske er at du også, etter å ha lest denne boken, skal bli i stand til å kontrollere måten du tenker på. Det kommer til å kreve en del trening, men det vil være verdt det. Du har ett liv, og det er opp til deg selv hvordan du skal leve det.

Dette er ikke en fagbok, og forfatteren har valgt å holde seg unna fotnoter og referanser. Det han skriver er i størst mulig grad basert på hans egne erfaringer.

Boken er ment som en kilde til kunnskap, refleksjon og inspirasjon. Forhåpentlig vil den også bli et veiskille for noen. Det alt i bunn og grunn handler om, kan nemlig sammenfattes i følgende enkle spørsmål: Skal du være passasjer uten innflytelse, eller skal du sitte ved spakene og ta styringen over eget liv?

Bakerst i boken er det en liste over gode bøker som kan leses av den som ønsker å fordype seg videre i faglitteraturen.

"Kunsten å fly" er i høy grad en lesverdig bok, som man blir klokere av!

Dette er ikke bare en bok for den som vil få det bedre i hverdagen, men også for den som drømmer. Om et bedre liv. Om å ha det bra med seg selv. Det er en bok for den som ikke ønsker å la livet bli et resultat av tilfeldigheter.

"Kunsten å fly" er en bok som kan hjelpe deg ut av håpløsheten  og gi deg fornyet tro på at du kan akkurat det du vil!

Det hele er både tankevekkende, inspirerende og særdeles interessant. Åsli rekker nemlig speilet opp foran oss lesere og gjør det åpenbart hvorfor vi vil bli bedre og lykkeligere mennesker ved å ta kontroll over hvordan vi tenker. Det betyr ikke at vi ikke lenger vil ha utfordringer med hvordan vi tenker, men snarere at vi har gått fra å føle oss hjelpeløse, til å bli i stand til å håndtere de utfordrende tankene når de kommer.

Men vi kan alle bli bedre til å definere våre mål og skape den forandringen vi ønsker i livet, og det krever hverken streng disiplin eller umenneskelig innsats for å hente motivasjonen frem.

Boken er overskuelig, lettlest og brukervennlig. Den er full av eksempler fra Morten Åslis eget liv og klare råd til alle som ønsker å motivere seg selv for å skape endring i livet.

Boken er delt inn i følgende fire deler: 1. Forberedselser, 2. Gjennomføring, 3. Nødprosedyrer og 4. Ta ansvar for ditt eget liv.

Det er i tillegg lagt inn noen oppgaver, og etter hvert som man leser, får man flere ideer til hva man kan gjøre.
Forfatterens mål med denne boken er å gi oss et fundament, men det er det vi selv velger å jobbe med - i resten av våre liv - som har størst betydning.

Alle mennesker ønsker å tro noe mer på seg selv. Troen på at man kan, er nøkkelen til suksess i alle livets aspekter.
Det er selvsagt naturlig å bekymre seg - men hvis bekymringene tar makten fra oss og blir en stadig kilde til dårlig humør og indre uro, kan de rett og slett stjele livsgleden fra oss.

Med denne boken vil du lære å bli bevisst over dine følelser og bruke dine erfaringer positivt til å endre upassende tankemønstre, som kanskje påvirker deg og din livskvalitet.

"Kunsten å fly" er en fantastisk bok som jeg varmt kan anbefale.

1 kommentar:

 1. Go raibh maith agat. Chabhraigh do r-phoist go mór liom.
  Tháinig m’iar-aire ar ais agus anois táimid níos sona ná riamh. Chuireamar ball nua leis an teaghlach (buachaill leanbh 1 bhliain d’aois) 🙂
  agus táimid réidh le bogadh isteach inár dteach nua.
  Go raibh maith agat. i gcás go bhfuil dúshláin agat i do chaidreamh molaim an t-eolas teagmhála seo ((Templeofanswer@hotmail.co.uk / whatsapp +2348155425481))
  Halla Claudia

  SvarSlett