tirsdag 8. november 2016

"Pondus - 15 tenner i en pose" av Frode Øverli

Pondus - 15 tenner i en pose
Frode Øverli
Tegneseriebok
176 sider
Egmont
2016

Frode Øverli (født 15. august 1968 i Bergen) er en norsk tegneserieforfatter.

Pondus er kanskje Norges største humorfenomen. Siden starten i 1995 har serien vokst til den i dag publiseres av mer enn 130 aviser, blader og nettsteder både innen- og utenlands.

De årvise stivpermutgivelsene rigger seg alltid til på pallplassen øverst på bestselgerlistene, gjerne foran salgsmaskiner som Jo Nesbø med sin bøker om Harry Hole og Gud med sin uautoriserte
selvbiografi.

Nei, vi forsøker ikke å gå tannfeen i næringen. Men du kommer garantert til å smile så bredt at vi ser jekslene dine.

Frode Øverli klarer i sitt 21 år som Pondus-tegner fortsatt å levere tegneseriestriper i verdensklasse, så leserne får melkesyre i lattermusklene.

I Pondusbok 15 er nemlig alt som vanlig hos Pondus og co.

Hvis man med "vanlig" mener panikksjekking rundt stengetid, kasting av dverger, knipsing av edlere deler, alternativ hundebading, Tourettes med helskru, massasje med unhappy ending, grafsing, jafsing, tafsing og slafsing. Blant annet.

Denne gangen møter Pondus midtlivskrisen på den eneste fornuftige måten. Han kjøper seg en Batmobil. Og vi snakker ikke om en iPhone med utstyrsbelte. Vi snakker om BILEN!

Gunther møter sin midtlivskrise med å gå til innkjøp av en helfrekk afroparykk. Med et antrekk som hentet fra "Shaft" og swagger hentet fra kretsmesterskapet i kappgang, er alt på stell...

Tito dytter nok Botox i leppene til å fylle opp et olympisk basseng, noe som medfører at det ser ut som om noen har blåst opp en redningsflåte i trynet hans.

Som sagt, alt er som vanlig.

- et bedre alternativ til folketannrøkta finnes ikke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar