mandag 28. mai 2018

"Kong Kortbukse - og den onde keiseren" av Andy Riley

Kong Kortbukse
- og den onde keiseren
Skrevet og tegnet av: Andy Riley
Barnebok, 9-12 år
224 sider
Oversatt og tekstet av: Hans Ivar Stordal
Egmont Kids Media Nordic AS
2018

Andy Riley har skrevet mye morsomt til filmer og tv-serier, han har til og med vunnet priser for det, som BAFTA-priser og en Emmy. Andy har bidratt med manus til tv-versjonene av David Walliams' "Gangsterbestemor", "Gutten i kjolen" og "Reinsdyret Robbie". Han har også skrevet til filmer som "Gnomeo og Julie" og "Piratene!". Andy Riley elsker cowboyhatter over alt, og han kan dra en fryktinngytende FO HO HO HO.

"Kong Kortbukse - og den onde keiseren" er første bok i serien om Kong Edwin. Bok 2 kommer allerede høsten 2018.

Kong Kortbukse, også kjent som Kong Edwin av Edwinland, er en ni år gammel monark med en forkjærlighet for å spise sjokolade og ha på seg sin kongekrone hele tiden.

Selv om Edwin er enehersker i kongeriket Edwinland, må han likevel ha hjelp av en voksen til vanskelige ting. Edwinland er heller ikke så veldig stort, og det finnes bare en landsby i landet, som heter "Landsby".

Kong Edwin er så glad i folket sitt, at han hver eneste fredag gir dem gratis sjokolade, som han har brukt alle lommepengene sine til å kjøpe.

Alle innbyggerne er glade, inntil den dagen katastrofen inntreffer - det er ingen penger igjen i Edwinlands offisielle sparegris (som for øvrig er like stor som et hus og som står midt i borggården i slottet).

Men én konges nederlag er en annens mulighet, så den onde Keiser Fuskesen i nabolandet Fuskisonia forbereder seg på å invadere Edwinland. Kan Edwin redde landet sitt?

"Kong Kortbukse - og den onde keiseren" er en særdeles morsom barnebok. Fylt til randen med både fortellerglede og scener som er genuint morsomme.

Historien er fortalt med oppfinnsomhet og Edwin og hans blandede skare av hjelpere er beskrevet med varme og livlighet.

Boken er skrevet i et klart og direkte språk, med korte setninger. Tekststørrelsen er passe stor og linjeavstanden god. Noe av teksten er stilisert, men det forstyrrer ikke bokens enkle lesbarhet.

De artige illustrasjonene er et vesentlig element i boken, som ikke bare er med på å holde fortellingen i bevegelse, men som også fremhever de komiske elementene i historien. I tillegg finner man et dobbeltsidig kart over de to kongedømmene; Edwinland og Fuskisonia, samt et portrettgalleri av hovedpersonene i boken. For øvrig har den et delikat trykk og en flott innbinding.

Boken vil appellere både til motvillige lesere, men også de som er mer glade i å lese.

"Kong Kortbukse - og den onde keiseren" er en sjarmerende bok, som vil underholde både barn og foreldre.

Jeg ser frem til neste bok om Kong Kortbukse!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar