lørdag 16. juni 2018

"Til sjøs!" av Piotr Karski

Til sjøs!
Piotr Karski
Barnebok, 7+
224 sider
Vekt: 1 kg
Størrelse: H205 x B288 x D25
Oversatt til norsk av Katarzyna Tykocka og Knut Inge Andersen
Andersens Forlag
2018

"Til sjøs!" er skrevet og tegnet av den kjente polske illustratøren Piotr Karski og utgitt under tittelen "W Morze!" av forlaget Dwie Siostry i Polen i 2017. Boken er allerede oversatt til fransk, tysk, russisk, kinesisk, spansk og katalansk. Den er blitt omarbeidet til skuespill i Polen og har vært på workshopturné i India.
Norsk versjon er utgitt med støtte fra © POLAND Translation Program.

Lag perler! Bygg en flåte! Undersøk skipsvrak! Finn en sjørøverskatt! Sett inn nye tenner på en hvithai! Tegn tatoveringer på en sjømann! Seil verden rundt med Magellan! Full fart fremover! Dra til sjøs!

"Til sjøs!" av Piotr Karski er både en aktivitetsbok og en fagbok for alle fra syv års alder og oppover. Boken inneholder hele 224 sider fulle av oppgaver som gjør barna kjent med livet på sjøen og i havet. Den gir ferdigheter og kunnskaper, men også kreativitet.

Sommerferien er i anmarsj, og hvem har vel ikke behov for litt ekstra underholdning til bilturen, på flyet eller regnværsdagene på hytta?

"Til sjøs!" er en stor og inspirerende aktivitetsbok på 224 sider, med mange, mange timers morsom, kreativ og lærerik underholdning for barn i alle aldre (7+).

Dette er et godt bud på en annerledes aktivitetsbok som i høy grad utfordrer barnas fantasi og kreativitet, og således et oppfinnsomt og fornøyelig alternativ til lignende bøker.

Boken er rettet mot barn i alderen 7 år og oppover. Barna får bl.a. muligheten til å tegne mange forskjellige ting selv og bruke sin fantasi på ulike måter.

Det er flere ting som appellerer til meg ved denne lille perlen av en bok.

Først og fremst er det en lekker og informativ aktivitetsbok. Boken inneholder dessuten mange morsomme aktiviteter og oppgaver om sjø og hav.

Rent praktisk er det en fornøyelse at boken er forsynt med et solid omslag og en sterk rygg, som ikke bare holder godt styr på sidene, men som også gjør det mulig for den å ligge helt oppslått.

Her er det mange ideer for barn som kjeder seg i ferien. Det er en skjønn blanding av kunnskap og ulike aktiviteter i varierende vanskelighetsgrader, for eksempel hvordan båtknuter lages, navn på skyer, sjøkart, havets dyre- og planteliv, tegneoppgaver og mye mer. De presenteres smart, fargerike og iøynefallende. Aktivitetene er beskrevet gjennom instruksjonsillustrasjoner og en lettfattelig tekst som tilsammen gjør dem enkle og ukompliserte. Boken gir for øvrig svar på en mengde andre spørsmål knyttet til sjø og hav.

"Til sjøs!" er fylt med flere timers underholdning og kreative utfordringer for alle gutter og jenter. Det er en bok, som er lærerik og underholdende på samme tid.

En åpenbar sommerferiegave!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar