lørdag 23. juni 2018

"Sci-Fi-ungdomsskolen" av Scott Seegert

Sci-Fi-ungdomsskolen
Scott Seegert
Illustrert av John Martin
Barnebok, 9-12 år
311 sider
Oversatt av Jens E. Røsåsen
Egmont Kids Media Nordic
2018

Scott Seegert er forfatteren av serien om Vordak the Incomprehensible. Hadde du ikke visst bedre og du ikke kunne se ham, kunne du sverget på at han er tolv år. Han bor i Michigan med sin kone Margie, sønnene Brad og Jason og datteren Shannon.

John Martin er tegneren av serien om Vordak the Incomprehensible. Det går ikke en dag uten at han tegner monstre, roboter og typer fra barndommen. Han bor i Michigan med sin kone Mary, sønnene Adam og Paul og datteren Grace.

"Sci-Fi-ungdomsskolen" er deres andre samarbeidsprosjekt.

Møt Kelvin Klosmo - den eneste jordboeren på ungdomsskolen ute i verdensrommet!

Kelvin Klosmos foreldre (Klyde og Klara) er to skikkelig glupe forskere. De får stadig nye prosjekter å jobbe med, og må derfor dra dit prosjektene er.  Det betyr at Kelvin og hans lillesøster, Bula, er vant til å flytte mye.

Sciriustrati Fibronoculareus ungdomsskole (eller Sci-Fi-ungdomsskolen som alle kaller den) er Kelvins fjerde nye skole på fem år. Den ligger på en romstasjon og hele 56 000 lysår fra den forrige skolen han gikk på.

Alle på Sci-Fi-ungdomsskolen antar at Kelvin er den smarteste gutten i universet fordi han er den eneste eleven med begge foreldrene i forskerstilling på romstasjonen.

Imidlertid har ikke Kelvins briljans slått helt inn ennå. Den henger nemlig litt fast i bakhodet hans og venter på en anledning til å vise seg. Men han er overbevist om at det bare er snakk om tid, og at det vil skje temmelig snart. Frem til da må Kelvin bare late som. Og iblant føles det som at genistatusen er den eneste grunnen til at han overhodet blir lagt merke til.

Den nye skolen er for øvrig full av utenomjordiske vesener, inkludert en søt jente, forskjellige ikke-menneskelige skapninger, og en rekke ukjente elementer som Kelvin må sette seg inn i.

Dessuten lærer Kelvin følgende: Aliens kan også være bøller. Intergalaktisk matkrig er gøy, men ganske ekkelt.

Men få dager etter at han har begynt på Sci-Fi-ungdomsskolen og fått seg nye venner, blir romstasjonen truet av en gal vitenskapsmann fra jorden som er ute etter totalt herredømme over universet.

Kan Kelvin og vennene hans redde galaksen?

"Sci-Fi-ungdomsskolen" er science fiction kombinert med humor, og en sjangerblanding mellom  barne/ungdomsroman og tegneserie.

Kelvin Klosmo er bokens forteller og hovedperson. Både han, og flere andre av de morsomme karakterene, vil for målgruppen være lette å kjenne seg igjen i.

John Martin står bak bokens artige illustrasjoner. Hans sans for det estetiske fornekter seg ikke. Tvert imot er det en svært god balanse mellom teksten og de svarte og hvite illustrasjonene, som er gjennomgående fra første til siste side. Dessuten er illustrasjonene så definitivt med på å fremheve handlingen og de gjør historien enkel å følge.

Boken er på 311 sider, hvilket jeg ikke synes er for mye eller lite. Den vil appellere både til motvillige lesere, men også de som er mer glade i å lese.

Boken er meget god fordi den dveler ved tematikk man som leser kan forholde seg til. For selv om handlingen er satt til verdensrommet med en rekke fremmede skapninger, er historien veldig gjenkjennelig for de unge leserne, der hovedingrediensene er familierelasjoner, vennskap, og ikke minst det å være seg selv fremfor å imponere andre.

Jeg kan ikke vente på neste bok om Kelvin Klosmo!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar