søndag 21. april 2019

"Tante Plante redder biene" av Stine Heggedal

Tante Plante redder biene
Stine Heggedal
Illustrasjoner: Giulia Rivolta
Barnebok, 3-6 år
39 sider
Kolofon Forlag
2019

"Tante Plante redder biene" er forfatter Stine Heggedals første bok.

Et monster går amok! Tante Plante og vennene hennes må redde biene!

På en koselig liten gård i det magiske kongeriket Poppelskogen jobber Tante Plante.

Én dag kommer Daniel Due flyvende med et brev til henne fra Balder Bie i Bjørkeby. Han ber om hjelp. Det er nemlig et monster som ødelegger blomsterengen til biene.

Hun skynder seg avgårde, og i full fart galopperer hesten Frida Fjording med Tante Plante på ryggen gjennom Poppelskogen.

For hvis hun ikke hjelper biene med å få tilbake blomsterengen sin, så vil epler, jordbær og blomster forsvinne.

På veien til Bjørkeby får hun med seg Emmy Eplesaft og Sam Søledam.

Vel fremme, ser hun at det store kjempestore monsteret som har ødelagt blomsterengen og spist opp alle blomstene, er en gravemaskin. I følge Rik Rikesen skal det bygges en såpefabrikk der.

Han er ikke villig til å stoppe det pågående arbeidet, men går med på at biene kan få beholde blomsterengen sin hvis Tante Plante og vennene hennes klarer å lage en ny blomstereng der på en time.

Rikesen vet jo at det ikke er mulig å lage en blomstereng på en time.

Tante Plante har en idé, men vil hun klare å skape en ny blomstereng i tide?

"Tante Plante redder biene" er en veldig søt, underholdende og lærerik barnebok.

Språket er levende og lett tilgjengelig, og vil - som bokens fine visuelle uttrykk - tiltale målgruppen.

Boken er et godt redskap for å hjelpe barnet med å forstå hvorfor alt i naturen henger sammen med alt, og hvorfor biene trues av tap av blomsterenger.

Bokens tematikk om bienes viktighet formidles gjennom den artige historien og de barnevennlige tegnene. Det gir boken humor og letthet, samtidig med at det er et alvorlig bakteppe. Det synes jeg er en veldig fin blanding.

Giulia Rivolta, som har illustrert boken, har virkelig gjort et godt stykke arbeid. Illustrasjonene er vakre og inviterer oss direkte inn i det magiske universet som Stine Heggedal skriver om.

For øvrig har boken en flott og innbydende forside. Dessuten er trykket av det delikate slaget og selve innbindingen solid.

"Tante Plante redder biene" er primært en høylesningsbok for de yngste barna, men vil også fungere som en les-selv barnebok for eldre barn, forutsatt at den unge leseren er ganske god til å lese.

Fine illustrasjoner, fin historie og et viktig budskap - hva mer kan man ønske seg av en barnebok? Den er spesielt egnet til høytlesning for barn mellom 3 og 6 år.

Alt i alt er "Tante Plante redder biene" en barnebok som jeg klart kan anbefale.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar