fredag 26. april 2019

"Hverdagsbobler" av Björg og Dora Thorhallsdottir

Hverdagsbobler
Björg og Dora Thorhallsdottir
Selvutvikling
216 sider
Pitch Forlag
2019

Dora - EQ-terapeut og standupkomiker - bidrar med verktøy og gode tips.
Björg, som en av Norges mest populære kunstnere, skaper magi med sine bilder og historier.

Slutt å be om unnskyldning for at du er du. Ta plass. Synes. Lev DITT liv. 

Norske kvinner har potensiale til å være verdens lykkeligste, men hverdagen er for mange en kamp med å overvinne lange gjøremålslister og forventninger av alle slag. Vi dundrer av sted for å oppnå mer, kjøpe mer og være bedre versjoner av oss selv, men fordi vi ikke helt lykkes med alt det, opplever vi ikke gleden av det vi faktisk gjør og har. Kanskje er du også ofte litt utilfreds og drømmer om mer tid, overskudd og glede?

"Hverdagsbobler" er en humoristisk, inspirerende og livgivende bok om å tørre å ta hele seg i bruk.

Søstrene Björg og Dora Thorhallsdottir har begge holdt foredrag om hvordan man skal få det bedre med seg selv, men med ulike innfallsvinkler. Dora som relasjonsterapeut, Björg med egne historier og erfaringer etter å ha snakket med så mange, særlig kvinner, om nettopp dette temaet.

I "Hverdagsbobler" har de flettet sammen historiene sine, og vil at andre skal kunne kjenne seg igjen i dem. Derfor har de valgt å fortelle om diverse hendelser der de selv har kommet til kort.

Med mange eksempler fra eget levd liv forteller søstrene om sine hindringer, oppturer og nedturer.

Boken gir gode verktøy til å flytte dine egne grenser og utfordre holdninger vi undertrykker i hverdagen.

Og jeg er sikker på at Björgs fantastiske bilder vil inspirere til å vekke motet i deg, slik at du kan leve ut drømmene dine og ta den plassen du er ment til å ta.

Søstrene utgir seg ikke for å være nye selvhjelpsguruer som har funnet opp kruttet på nytt, og de har heller ikke helt gammel vin på nye flasker.

Likevel utvider "Hverdagsbobler" horisonten din på et helt unikt vis.

For Thorhallsdottir-søstrene skriver så lidenskapelig og personlig, med både empati og nærvær, at jeg ikke kan få nok av den energien de bringer med seg inn i boken.

Mange av tipsene i boken kan for øvrig leses i andre bøker om selvutvikling, men en av de store styrkene med "Hverdagsbobler" er at den er skrevet på et svært lettleselig språk.

Boken er dessuten en invitasjon til å gjenerobre sider av seg selv - og drømmer, begjær og lengsler - som tidligere har vært forbudt territorium. En oppfordring til å stå ved hele seg selv, uten skam eller selvbedrag. Å våge å leve et mer ærlig og autentisk, og ikke minst boblende liv.

For det er jo det det egentlig handler om: den vidunderlige følelsen av å kjenne gleden boble. Vi higer alle etter den. Du vet, når det bobler av begeistring, mestring, entusiasme eller kjærlighet - det finnes ikke noe bedre enn det!  Det er visstnok ambisjonen med denne boken også - som har fått navnet "Hverdagsbobler", fordi det kanskje hovedsakelig er i hverdagen vi trenger å kjenne på den boblende følelsen i kroppen.

"Hverdagsbobler" gir stoff til ettertanke, og den kan hjelpe deg med å se verden i et litt annet perspektiv.

Björg og Dora er herlig uselvhøytidelige. Få tips, verktøy og inspirasjon. Og le masse. Sitt tilbake i stolen og nyt. Dette er nemlig først og fremst en skikkelig feelgood-bok!

Det er utgitt mange bøker om selvutvikling, men dette er definitivt en av de bedre. Det er den ideelle gaven å gi seg selv, hvis man vil bruke litt tid på å tenke gjennom livet mens man slapper av og nyter vårværet.

Jeg gir boken mine beste skussmål for den utrolige inspirerende opplevelsen som alle fortjener å oppleve, nemlig å bli bedre kjent med seg selv og sine reaksjonsmønstre. Det vil være begynnelsen på en reise som ikke stopper når du først fanger den gnist og iver som forfatterne har lagt i den. En skikkelig herlig leseopplevelse!

Kan virkelig anbefales. Flott bok. En sann øyeåpner. Deilig fordomsfri.

Takk Dora og Björg for at dere skrev denne boken!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar