onsdag 17. april 2019

"Søsteren min er superhelt" av Damon Young

Søsteren min er superhelt
Skrevet av Damon Young
Tegnet av Peter Carnavas
Barnebok, 3-6 år
34 sider
Gjendiktet av Espen Hagerup
Egmont Kids Media
2019

En søster kan skåre et praktmål og vinne en kamp helt alene. Men søsteren min er superhelt og løfter troll for å trene.

Alle søstre er forskjellige, men tenk om søsteren din var virkelig spesiell? Hva om søsteren din var ... superhelt?

"En søster kan kle seg i dongeri og synge seg hes mens hun rocker. En søster kan gå i sarong og hoppe omkring uten sokker. En søster kan løpe i shorts og fly dragen sin høyt over trærne. Men søsteren min er en superhelt og har truse utenpå klærne."

Slik begynner denne søte høytlesningsboken som handler om en ualminnelig storesøster.

Noen har irriterende, bortskjemte og selvopptatte storesøstre. Men bokens forteller har sin unike superheltsøster. En slik søster som alle ønsker seg ... "Noen søstre kjører scooter langs veien forsiktig og pent. Min søster er en superhelt som flyr rundt månen tidlig og sent."

"Søsteren min er superhelt" er en herlig høytlesningsbok for barn i alderen 3-6 år.

Historien som er av det underholdende slaget, fortelles på vers, og jeg synes at Espen Hagerup har gjort en utmerket jobb med oversettelsen, siden det hele både rimer, og det er en god rytme i versene.

Språket er enkelt, humoristisk og billedskapende.

Peter Carnavas artige illustrasjoner gir en god visualisering av historien, og er ikke minst med på å fremheve handlingen. Det er lett å forstå hva som skjer.

Dessuten er illustrasjonene, som er utført i tusj og akvarell, i positive farger og derfor med på å skape en hyggelig atmosfære.

For øvrig har boken en god, stiv innbinding og historien er skrevet med stor skrift på lekkert, slitesterkt papir.

"Søsteren min er superhelt" er en veldig fin bildebok og som skapt for høytlesning. Den vil også fungere godt som godnattbok etter en lang og aktiv dag. For lytteren er det mye å se på, mens leseren kaster seg over de morsomme rimene om superhelt-søsteren. Boken innbyr til å bli lest om og om igjen i et varmt fellesskap mellom barnet og den voksne oppleser.

Hvis du vil bli populær blant barn i alderen av 3-6 år, er "Søsteren min er superhelt" et opplagt valg. Det er god underholdning, også for leseren, fordi det er en glede å lese boken høyt med dens språklige finurligheter.

En supermessig høytlesningsbok til ære for alle søstre der ute!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar