torsdag 26. desember 2019

"Mitt år 2020" av Björg Thorhallsdottir

Mitt år 2020
Tekst og illustrasjoner: Björg Thorhallsdottir
Kalender
Mål: bredde 21 cm, høyde 30 cm.
Innbinding: Spiral

Kunstneren Björg Thorhallsdottir er født i Ìsafjördur på Island i 1974. Familien flyttet til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst Asia.

Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001- 2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg sitt atelier i Barcelona, sammen med han. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.
Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun jobber både med grafiske etsninger og maleri.

Da hun ble enke 30 år gammel og alenemor for 2 år gamle Tolli, etablerte hun Hjertefred på Allehelgensdagen i 2006, slik at sønnen (og andre som har mistet noen) skulle ha et sted og minnes sine kjære i glede. Hjertefred har vokst til å bli en landsforening og i dag arrangeres Hjertefred over hele landet.

I 2010 åpnet hun galleriet Lykkehaven i Sandvika.

Björg har lansert Lykkebobler med hvit og rosa Cava, produsert ved Castillo Perelada utenfor Barcelona. Og rød og hvit Skravlevin fra vingården Monte del Fra i Verona, Italia.
Hun har designet kopper som produseres på Porsgrund Porselen, og cavaglass som munnblåses ved Hadeland Glassverk, og en rekke andre produkter, der i blant klær og smykker.
Björg har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere egne bøker på blant annet Gyldendal, Pitch og Aschehoug Forlag. Flere av dem har gått rett inn på bestselgerlisten.

Årets vakreste kalender er her!

Kalenderen har bildet "Tiden heler alle sår" på forsiden, for å minne oss om at tiden er vår venn. Bruk din på en måte som er god for deg i 2020, slik at det kan bli ditt år. "Mitt år" på kalenderens forside er skrevet i hvitt, og har blitt en del av vinden for å minne deg om at hver dag er skjør – og viktig!

Noen av Björgs vakreste bilder er samlet i denne veggkalenderen.

La 2020 være et år med glede og inspirasjon med denne flotte veggkalenderen som gir styrkende bekreftelser sammen med praktfull kunst - et stort Björg-bilde for hver måned. En livsbejaende veggdekorasjon som berører ditt indre, i tillegg til at den hjelper deg med å holde oversikt over dager, uker og merkedager. Kalenderen har også god plass til å skrive i, der man kan legge inn notater om alt fra tannlegetider, til andre begivenheter som livet tilbyr.

Tykke ark og nydelig bildegjengivelse gir en skikkelig deilig kvalitetsfølelse. Og best av alt, er at denne kalenderen er trykket i Norge og dermed kortreist.

Nok en gang har Björg Thorhallsdottir laget en klok og vakker kalender – en nydelig følgesvenn gjennom året, et kunstverk, noe å smile litt av hver dag.

Kalenderen er den perfekte gaven til deg selv eller en du er glad i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar